Pannenkoeken met spek, gember en kaas

 

Een van mijn ‘ guilty pleasures’ is pannenkoeken. Ik zou ze echt elk moment van de dag kunnen eten; als ontbijt, tussendoortje, lunch of avondeten, warm of koud, hartig of zoet.  Het schijnt overigens typisch Nederlands te zijn om hartige pannenkoeken te eten.  Aangezien manlief er niet van houdt maak ik ze meestal op mijn vrije dag als ontbijt/lunch.
En daar gebruik ik altijd Jamie Oliver’s 1 tweet pancake recipe voor met als enige toevoeging een flinke snuf kaneel. Mijn laatste favoriete combinatie is die met spek, stukjes bakgember en geraspte kaas die ik een tijdje terug proefde bij Pannenkoekenhuis Princenhof in Driebergen. Op de foto zit de kaas er overigens nog niet op.
Het recept is precies genoeg voor 3 of 4 kleine pannenkoeken.

schermafbeelding-2016-11-04-om-12-43-00

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.