Afdrukken

Paddestoelentapenade met walnoten

5 van1 beoordelingen

Borrelhapje voor 4 personen

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Week de gedroogde paddestoelen in een bakje in warm water. Als ze zacht zijn vis je ze uit het water zonder het losgeweekte zand mee te nemen. Hak de geweekte paddestoelen fijn en bewaar het weekvocht. 

2. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de shi-take in plakjes en bak ze, zonder boter, in een koekenpan met anti-aanbaklaag gaar. Bestrooi ze tussendoor met wat zout. 

3. Mix de walnoten, de gedroogde paddestoelen, de teen knoflook, 60 ml zonnebloemolie en de helft van de gebakken paddestoelen fijn met de staafmixer. 

4. Hak de andere helft van de paddestoelen fijn met een mes en meng ze samen met 1 theelepel marsala met een lepel door de tapenade. Breng op smaak met peper & zout. Voeg indien de tapenade wat te droog is nog wat extra olie toe of wat van het paddestoelenvocht. 

Notities

Serveer op een stokbroodje of toastje bij de borrel. Of  verdeel als vegetarische maaltijd of lunch een restje van de paddestoelentapenade op aardpeerlatkes met wat truffelmayonaise en die serveren op een salade van rucola.