Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rode kool uit de stoomoven op bord met gehaktballetjes en gebakken aardappels

Ouderwetse rode kool uit de stoomoven


Omschrijving

Bijgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

– 500 gram rode kool, fijngesneden
– 125 ml rode wijn
– 1 laurierblad
– 2 kruidnagels
– 15 gram rijst
– 1 eetlepel boter
– ½ ui, fijngesneden
– Zout, naar smaak
– 30 gram suiker
– 1 steranijs
– 1 kaneelstokje
– 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
Extra nodig: dichte stoomovenpan of gewone kookpan


Bereidingswijze

1. Doe de rode kool in de stoomovenpan of gewone pan (zonder deksel) en voeg alle ingrediënten, behalve de appel, toe.

2. Meng alles goed door elkaar.

3. Schuif de rode kool in de stoomoven, 35 minuten op 100°C.

4. Voeg de appel aan de rode kool toe, en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven voor 10 minuten op 100°C.

5. Serveer de rode kool direct. Bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.


Trefwoorden: rode kool, stoomoven