Print

Ouderwetse rode kool uit de stoomoven

Rode kool uit de stoomoven op bord met gehaktballetjes en gebakken aardappels

Ideaal om in een grote hoeveelheid te maken en in te vriezen.

Ingredients

– 500 gram rode kool, fijngesneden
– 125 ml rode wijn
– 1 laurierblad
– 2 kruidnagels
– 15 gram rijst
– 1 eetlepel boter
– ½ ui, fijngesneden
– Zout, naar smaak
– 30 gram suiker
– 1 steranijs
– 1 kaneelstokje
– 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
Extra nodig: dichte stoomovenpan of gewone kookpan

Instructions

1. Doe de rode kool in de stoomovenpan of gewone pan (zonder deksel) en voeg alle ingrediënten, behalve de appel, toe.

2. Meng alles goed door elkaar.

3. Schuif de rode kool in de stoomoven, 35 minuten op 100°C.

4. Voeg de appel aan de rode kool toe, en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven voor 10 minuten op 100°C.

5. Serveer de rode kool direct. Bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.

Notes

Bron: Miele workshop voor de stoomoven