Ossenworst carpaccio

Ossenworst carpaccio op plank

Dit recept voor ossenworst carpaccio is een feestje op tafel en ideaal als voorgerecht bij etentjes. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n grote ossenworst fan. Maar toen ik enkele jaren geleden bij Laura op de website Stamppot & Zo deze Hollandse carpaccio met ossenworst voorbij zag komen was ik meteen nieuwsgierig. Ik heb hem de eerste keer grotendeels gemaakt zoals daar beschreven. Op de Hollandse wijze dus met oude kaas, Amsterdamse uitjes, augurkjes en zilveruitjes.

Wie mij al langer volgt – hier of via Instagram – zal het niet verbazen dat ik daar wat dotjes truffelmayonaise van Jean Baton op drapeerde 😉 Ik weet heus wel dat niet alles in het leven lekkerder wordt met truffelmayonaise, maar dit recept zeker wel!

Voor ik het goed en wel in de gaten had was ik eigenlijk weer terug bij de manier en smaakmakers hoe ik normaal mijn carpaccio maak. Met Parmezaanse kaas, kappertjes, geroosterde pijnboompitten en wat met olijfolie en balsamico aangemaakte rucola. Maar dan dus met ossenworst in plaats van dungesneden carpaccio.

Ik serveerde deze carpaccio van ossenworst al meerdere keren als voorgerecht tijdens een etentje: op een grote plank in het midden van de tafel. Met wat vers afgebakken stokbrood er naast en iedereen die zelf op kan scheppen wat hij of zij wil. Geniaal al zeg ik het zelf 🙂

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ossenworst carpaccio

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voorgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 200 gram ossenworst (in zijn geheel, geen voorgesneden plakjes)
  • 30 gram rucola
  • stuk verse Parmezaanse kaas
  • scheutje goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn
  • truffelmayonaise (ik gebruik altijd die van Jean Baton)
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • kleine kappertjes

Bereidingswijze

In tegenstelling tot veel van mijn andere recepten is dit een recept zonder heel precieze verhoudingen. Voor 4 personen is 200 gram ossenworst ruim voldoende. En je hebt ook niet meer nodig dan 30 gram aangemaakt rucola. Maar voor de rest is het vooral een kwestie van naar smaak de overige ingredienten gelijkmatig over de rucola en ossenworst te verdelen. 

1. Begin dus met de dressing door de rucola te mengen. Ik hou meestal een verhouding van 1:3 aan. Dus 1 deel balsamico op 3 delen olijfolie. En gebruik hiervoor 1/4 theelepels. 

2. Snij de ossenworst in dunne plakjes. Verdeel nu eerst de rucola over de plank of het bord waar je de ossenworst carpaccio op gaat serveren. Daar leg je de plakjes ossenworst op en de rest van de ingrediënten naar smaak. De Parmezaans kaas rasp ik niet maar schil ik met een dunschiller er overheen. De truffelmayonaise zou je in een spuitzakje kunnen doen voor een wat nettere verdeling of dunne streepjes. Ik verdeel echter gewoon met een theelepeltje wat truffelmayonaise over de ossenworst. 


Ossenworst carpaccio voorgerecht op plank

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.