Afdrukken

Orechiette met snijbiet, rozijnen en ansjovis

Orechiette met snijbiet, rozijnen, zonnebloempitten en ansjovis in pan

Hoofdgerecht voor 2 personen

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de snijbiet goed. Snijd een paar stengels in kleine stukjes en het blad in grove stukken.

2. Verhit wat olie op laag vuur en bak hierin de ansjovis, knoflook, chilipeper en zonnebloempitten.

3. Draai het vuur wat hoger en voeg de boter en de snijbietstengels toe. Bak ongeveer 10 minuten tot ze wat zachter zijn en bak daarna het blad nog even mee. Het zal flink slinken. 

4. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het pastawater.

Meng de pan met snijbiet en de gewelde rozijnen door de pasta en voeg eventueel nog wat pastawater toe als het te droog is.  Rasp er aan tafel Parmezaanse kaas over.