Afdrukken

Oosterse gehaktballetjes

Oosterse gehaktballetjes in schaaltje met zoete chilisaus

Voor ongeveer 25 stuks. Geïnspireerd op een recept van Nigella Lawson 

Scale

Ingrediënten

Om erbij te serveren: zoete chilisaus 

Bereidingswijze

1. Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik hiervoor van die 1-persoonsporties noodles die alleen maar even in kokend water geweekt hoeven te worden. Het is het meest praktisch als je ze al voor je ze gaat weken in kleine stukjes breekt. Giet daarna af in een fijne zeef en spoel af met koud water. 

2. Doe de noodlestukjes in een kom samen met het gehakt, de lente-uitjes, knoflook-gemberpuree, chilisaus, sojasaus, eventueel rode chilipoeder, bloem en ei. Kneed alles door elkaar met je vingers. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het mengsel minimaal een uur in de koelkast. Langer mag ook. 

3. Vorm met vochtige handen (het gehakt is vrij plakkerig) kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg ze terwijl je bezig bent op een met folie beklede bakplaat.

4. Verhit een laag van 1,5 cm olie in een hapjespan. Bak de Oosterse gehaktballetjes in porties in de hete olie goudbruin. Let op; de olie kan in het begin te heet zijn en dan gaat het erg snel. De stukjes noodle die uit de balletjes steken zijn dan krokant.

Serveer warm of koud met een kommetje zoete chilisaus.