Roerei met truffelmayonaise
Ontbijt & Lunch

Roerei met truffelmayonaise

Roerei met truffelmayonaise? Jazeker! Verse truffel heb ik nog nooit in huis gehad. Goede truffeltapenade of truffelolie heb ik helaas ook niet altijd op voorraad. Die laatste vooral omdat echt goede (witte) truffelolie vrij prijzig […]

zuurkoolbroodjes met rookworst
Bakken Hartig

Zuurkoolbroodjes met rookworst

Ik had deze zuurkoolbroodjes, geïnspireerd door de zuurkoolbroodjes van vriendin Mandy, al eens eerder gemaakt. Ik was alleen vergeten hoe ook alweer. En kon mijn aantekeningen niet meer terugvinden. Volgens mij had ik toen de […]

Perzische worteljam op platbrood met feta
Moestuinkoken

Perzische worteljam

Perzische worteljam, ik had er nog nooit van gehoord. Maar in Iran verslinden ze er hele potten van. Bij elk ontbijtje dat wij daar nuttigden tijdens onze vakantie vorig jaar stond het op tafel. Maar […]

havermout-banaan pannenkoekjes
Ontbijt & Lunch

Havermout-banaan pannenkoekjes

‘Tante Ilona, dit zijn echt de allerlekkerste pannenkoeken’. Aldus mijn 5-jarige nichtje over deze havermout-banaan pannenkoekjes. Als dat geen compliment is van zo’n klein pannenkoekenmonster. Maar dat wist tante Ilona natuurlijk al lang. Toen ze […]

Courgettebrood
Bakken Zoet

Moestuinkoken: Courgettebrood

Wentelteefjes van courgettebrood met een crème anglaise van basilicum?! Al sinds ik een YouTube filmpje van dit gerecht voorbij zag komen op Culy.nl kon ik deze combinatie niet meer uit mijn hoofd zetten.  Sowieso ben ik erg […]