Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nachos ovenschotel met bonen en mais uit oven

Nachos ovenschotel met pulled pork, bonen & mais


Ingrediënten

Scale

Hoofdgerecht voor 2 – 3 personen

  • 1 zak tortillachips (ik gebruik de naturel versie van AH)
  • 300 gram pulled pork ( of vervang door 300 gram geruld half-om-half gehakt)
  • 1 pot of blik rode kidneybonen (ongeveer 300 gram), afgespoeld
  • 200 gram verse maiskorrels of 1 blik maiskorrels
  • 1/2 gele paprika, in stukjes gesneden
  • paar champignons, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 200 gram jong belegen, geraspte kaas
  • paar theelepels BBQ saus of Chipotlesaus
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • voor wat extra pit voeg je nog wat jalapenopepers toe

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter of olie.

2. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes paprika en champignons. Als ze even gebakken zijn voeg je de ui en knoflook toe en bakt dit even mee. Als laatste kunnen de kidneybonen, mais en stukjes pulled pork erbij. Als je gehakt gebruikt kun je die als eerst in de olie bakken, nog voor de paprika en champignons.

3. Verwarm het mengsel goed door en breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, komijn, chipotle of BBQ saus. Als laatste kan de creme fraiche er doorheen geroerd worden.

4. Doe het bonenmengsel in een ovenschaal en steek daarin rechtop de tortillachips. Verdeel hierover de geraspte kaas en zet 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.


Notities

Bron: Rianne 🙂