Mini paprika poppers voor op de BBQ

Mini paprika poppers van de BBQ

Een van mijn favoriete hapjes van de BBQ zijn de jalapeno poppers. Nou had ik twee jaar geleden het geluk dat ik veel jalapenos uit eigen tuin kon plukken. Daarna is onze tunnelkas voor de tweede keer kapot gewaaid en kwam de nieuwe tuinkas pas in juni van dit jaar. Dat betekende dus weer jalapenos kopen, die helaas niet altijd even goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Toen ik laatst op de markt een grote zak met oranje mini-paprika’s zag liggen voor € 1,- moest ik meteen aan de poppers denken. Ze zijn namelijk even groot. In een ietwat gewijzigde versie daarom hier een nieuwe favoriet die veel lijkt op zijn jalapenozusje; mini paprika poppers!

Ik moet er meteen eerlijk bij vermelden dat alle credits voor het succes van deze mini paprika poppers naar manlief gaan. Mijn idee was om roomkaas met geraspte Parmezaan en sriracha te mengen en die in de paprika’s te smeren en omwikkelen met ontbijtspek. Manlief is echter behoorlijk eigenwijs, had geen zin om dat te mengen noch om de Parmezaanse kaas te raspen en deed het dus op zijn eigen manier. Die eigenlijk veel makkelijker is en waardoor je de sriracha (en daarmee de mate van pittigheid) veel beter kunt doseren! Door de toevoeging van sriracha komt de smaak van deze paprika poppers ook verrassend dicht in de buurt van jalapenos.

Wedden dat deze mini paprika poppers ook bij jou een succes zijn als je ze serveert? P.s. zie jij ze niet op de markt liggen? In de supermarkt heten ze ‘snoeppaprika’s’.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mini paprika poppers van de BBQ

Mini paprika poppers met roomkaas, Parmezaan, sriracha en ontbijtspek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Genoeg voor: 4 1x

Omschrijving

Voor 16 stuks


Ingrediënten

Scale
  • 8 oranje mini paprika’s (ook wel snoeppaprika’s)
  • roomkaas
  • Parmezaanse kaas, in smalle reepjes
  • srirachasaus
  • 8 plakjes ontbijtspek, gehalveerd 

Bereidingswijze

1. Verhit een indirecte BBQ of oven voor op 160℃. 

2. Halveer de mini paprika’s in de lengte en verwijder een eventuele zaadlijst. 

3. Spuit op elke paprikahelft een streepje sriracha, besmeer met een flinke theelepel roomkaas, leg hier een stukje Parmezaanse kaas op en omwikkel met een half plakje ontbijtspek. 

Bak in de BBQ of oven. Ze zijn goed als het spek mooi is gebakken. Dit zal na ongeveer 20 minuten zijn. 


Mini paprika poppers van de BBQ

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.