Het ‘to-do’ lijstje voor elke foodie; een ‘to-cook’ lijstje. Mijn to-cook lijstje was echter tot voor kort niet echt een lijstje maar meer een ongeordende overal-en-nergens chaos. Recepten die ik graag nog eens wil maken werden opgeslagen op Pinterest, genoteerd in notitieboekjes, met gele post-its gemarkeerd in kookboeken, uitgescheurd uit tijdschriften, als link opgeslagen in Facebook en in Evernote bewaard.

Tijd om wat orde in de chaos te brengen en het maar gewoon op mijn blog te zetten. Niet alleen voor mezelf een handige reminder voor als ik een keer inspiratieloos ben maar wellicht ook een inspiratie voor anderen 😉

Heb jij een van onderstaande recepten al eens gemaakt? Dan ben ik uiteraard erg benieuwd of het een succes was! En welke gerechten of recepten staan er op jouw to-cook lijstje? Laat gerust een reactie achter onder deze pagina of tag @worstenbroodenwijn op social media of gebruik de tag #tocooklijstje

Jullie begrijpen, dit to-cook lijstje is continu ‘under construction’ en zal telkens weer wijzigen. Ik zal de reeds gekookte recepten wel laten staan maar dan doorgestreept.

To-cook Voorgerechten

  • Knapperige aardpeer, burrata, grapefruit & venkel ( uit ‘ On Vegetables’)
  • Gerookte rettich (idee Hortus Botanicus Amsterdam via IG Susan Aretz)

To-cook Hoofdgerechten

To-cook Nagerechten

To-cook Bijgerechten/Salades/Mezze

To-cook Doordeweekse gerechten

To-cook Ontbijt

To-cook Lunch

  • Tartine met erwtjes en radijs (David Lebovitz blog)
  • Pastinaakcreme met kaasvlinders (Soep bij Janneke thuis) Gemaakt als lunch. Makkelijk te maken en vooral de kaasvlinders zijn erg leuk.
  • Zoete aardappelsoep (Boodschappen) Makkelijk te maken, met chilipoeder en kaneel, zeer romige soep.

To-BBQ

To-cook Borrelhapjes

To-cook Drankjes

To-Bake Zoet bakken

To-cook Overige

  • Zelfgemaakte BaoBuns (Foodfromclaud9) Goed gelukt maar niet de moeite om zelf te maken door de goede kwaliteit baobuns die verkrijgbaar zijn bij de toko.
  • Rode bieten mayonaise (naar idee van Frietboutique in Rotterdam)
  • Rillette van varkensbuik ( Instock cooking, recept van Samuel Levie)
  • Saliebonbons (Mari plukt de dag)
  • Opgeklopte boter met zeewier (Vet van Bas Robben)
  • Gerookte bietjes uit de rookoven (Little Spoon) De inspiratiebron voor mijn bitterballen met gerookte bietjes en geitenkaas!
  • Aardbeien-yoghurt ijs (David Lebovitz)
  • Kalfsragout (Domaine Malpas Kookt)

#tocooklijstje