Mijn ‘to-cook’ lijstje

Het ‘to-do’ lijstje voor elke foodie; een ‘to-cook’ lijstje. Mijn to-cook lijstje was echter tot voor kort niet echt een lijstje maar meer een ongeordende overal-en-nergens chaos. Recepten die ik graag nog eens wil maken werden opgeslagen op Pinterest, genoteerd in notitieboekjes, met gele post-its gemarkeerd in kookboeken, uitgescheurd uit tijdschriften, als link opgeslagen in Facebook en in Evernote bewaard.

Tijd om wat orde in de chaos te brengen en het maar gewoon op mijn blog te zetten. Niet alleen voor mezelf een handige reminder voor als ik een keer inspiratieloos ben maar wellicht ook een inspiratie voor anderen 😉

Heb jij een van onderstaande recepten al eens gemaakt? Dan ben ik uiteraard erg benieuwd of het een succes was! En welke gerechten of recepten staan er op jouw to-cook lijstje? Laat gerust een reactie achter onder deze pagina of tag @worstenbroodenwijn op social media of gebruik de tag #tocooklijstje

Jullie begrijpen, dit to-cook lijstje is continu ‘under construction’ en zal telkens weer wijzigen. Ik zal de reeds gekookte recepten wel laten staan maar dan doorgestreept.

Voorgerechten

  • Gerookte rettich (idee Hortus Botanicus Amsterdam via IG Susan Aretz)

Hoofdgerechten

  • Kimchi-noedels (blz. 127 Yakitori & Korean BBQ, gebaseerd op dit recept van Bon Appetit)
  • Chili con pulled pork (Smulpaapje blog, Susan Aretz)
  • Asperges met beurre noisette en oude kaas (Em’s real food)
  • Kerstporchetta ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
  • Rendang (Just Cook It, Sergio Herman)
  • Kalfsvlees in Pernod (Domaine Malpas kookt) Inmiddels ‘live’ mogen proeven op Domaine Malpas kookt en dit is dus echt super lekker met wat rijst.
  • Parmezaan polentakoekjes met aubergine, bospaddestoelen en tomaat (Domaine Malpas kookt)
  • Spruitjesrisotto (Mari plukt de dag, Mari Maris)
  • Eendenconfit parmentier (Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de Boer)
  • Duuveltjesvlees (Knoeien met Inge) Een nieuwe favoriet voor als er eters komen! Helemaal van te voren klaar te maken. Ik gebruikte een dubbele hoeveelheid groenten en serveerde het met rijst. Wil je een dubbele hoeveelheid maken verdubbel dan niet de saus maar alleen de kippendij.
  • Kalfsstoof in dragonsaus (Heerlijke Happen)
  • Paella (recept kookworkshop Valencia maar dan zonder de slakken)
  • Vegetarische paella (naar idee Albergue La Casa Magica)
  • Kottu Roti ( aantekeningen chef Sri Lanka) Heeft nog wat verbetering nodig
  • Speklapstoof met Oosterse smaken (De Keukengeheimen van Sientje en Arlette) Resultaat was een stuk lichter als op de foto. Verschil in sojasaus?

Nagerechten

  • Hazelnootmerengue-stammetje met Frangelicoroom & karamel ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
  • Bastogne-merengue-citroentoetje ( Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de Boer) Note to self; super lekker en makkelijk te maken. Sterke citroensmaak. Volgende keer slagroom met versteviger opkloppen voor iets steviger resultaat.

Bijgerechten/Salades/Mezze

Doordeweeks

Ontbijt

Lunch

  • Tartine met erwtjes en radijs (David Lebovitz blog)
  • Pastinaakcreme met kaasvlinders (Soep bij Janneke thuis) Gemaakt als lunch. Makkelijk te maken en vooral de kaasvlinders zijn erg leuk.
  • Zoete aardappelsoep (Boodschappen) Makkelijk te maken, zeer romige soep.

BBQ

Borreltijd

Drankjes

  • Rabarbersiroop
  • Rabarcello (Mari plukt de dag)
  • Rabarber ijsthee (De kokende zussen)

Zoet bakken

Overige

  • Rode bieten mayonaise (naar idee van Frietboutique in Rotterdam)
  • Rillette van varkensbuik ( Instock cooking, recept van Samuel Levie)
  • Saliebonbons (Mari plukt de dag)
  • Opgeklopte boter met zeewier (Vet)
  • Gerookte bietjes uit de rookoven (Little Spoon) Verwerkt in bitterballen 🙂
  • Aardbeien-yoghurt ijs (David Lebovitz)
  • Kalfsragout (Domaine Malpas Kookt)

#tocooklijstje