Het ’to-do’ lijstje voor elke foodie; een ’to-cook’ lijstje. Mijn to-cook lijstje was echter tot voor kort niet echt een lijstje maar meer een ongeordende overal-en-nergens chaos. Recepten die ik graag nog eens wil maken werden opgeslagen op Pinterest, genoteerd in notitieboekjes, met gele post-its gemarkeerd in kookboeken, uitgescheurd uit tijdschriften, als link opgeslagen in Facebook en in Evernote bewaard.
Tijd om wat orde in de chaos te brengen en het maar gewoon op mijn blog te zetten. Niet alleen voor mezelf een handige reminder voor als ik een keer inspiratieloos ben maar wellicht ook een inspiratie voor anderen 😉
Heb jij een van onderstaande recepten al eens gemaakt? Dan ben ik uiteraard erg benieuwd of het een succes was! En welke gerechten of recepten staan er op jouw to-cook lijstje? Laat gerust een reactie achter onder deze pagina of tag @worstenbroodenwijn op social media of gebruik de tag #tocooklijstje
Jullie begrijpen, dit to-cook lijstje is continu ‘under construction’ en zal telkens weer wijzigen. Ik zal de reeds gekookte recepten wel laten staan maar dan doorgestreept.
To-cook Voorgerechten
- Knapperige aardpeer, burrata, grapefruit & venkel ( uit ‘ On Vegetables’)
- Gerookte rettich (idee Hortus Botanicus Amsterdam via IG Susan Aretz)
To-cook Hoofdgerechten
- Vegetarische rodekoolburgers (Mandyandmore)
- Lasagne met zalm en kerrie (The Baking Bucketlist)
Paella (recept kookworkshop Valencia maar dan zonder de slakken)Vegetarische paella (naar idee Albergue La Casa Magica)Kottu Roti ( aantekeningen chef Sri Lanka)Heeft nog wat verbetering nodig- Kerstporchetta ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
- Rendang (Just Cook It, Sergio Herman)
Speklapstoof met Oosterse smaken (De Keukengeheimen van Sientje en Arlette)Resultaat was een stuk lichter als op de foto. Verschil in sojasaus?- Chili con pulled pork (Smulpaapje blog, Susan Aretz)
Spruitjesrisotto (Mari plukt de dag, Mari Maris)Eendenconfit parmentier(uit Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de BoerDuuveltjesvlees(Knoeien met Inge) Een nieuwe favoriet voor als er eters komen! Helemaal van te voren klaar te maken. Ik gebruikte een dubbele hoeveelheid groenten en serveerde het met rijst. Wil je een dubbele hoeveelheid maken verdubbel dan niet de saus maar alleen de kippendij.Kalfsvlees in Pernod(Domaine Malpas kookt) Ik mocht dit gerecht bij Boor thuis proeven; echt super lekker. Wij aten het als lunch met rijst.- Parmezaan polentakoekjes met aubergine, bospaddestoelen en tomaat (Domaine Malpas kookt)
Kalfsstoof in dragonsaus(Heerlijke Happen) Lekker stoofgerecht dat niet uren op hoeft te staan.- Geroosterde rodekoolsteaks met Thaise basilicumbearnaise en kruidkoekkruimels (Vet)
- Asperges met beurre noisette en oude kaas (Em’s real food)
To-cook Nagerechten
- Kaneelpavlova met zoete labnehroom en vijgen (Bazaar van Sabrina Ghayour)
- Hazelnootmerengue-stammetje met Frangelicoroom & karamel ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
Bastogne-merengue-citroentoetje( Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de Boer) Note to self; super lekker en makkelijk te maken. Sterke citroensmaak. Volgende keer slagroom met versteviger opkloppen voor iets steviger resultaat.
To-cook Bijgerechten/Salades/Mezze
Worteltatin met geitenkaas (Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)- Zuurkoolkroketjes met ginmayo (Zuur, Bas Robben)
- Polentafriet (Mooncake blog, Jonneke de Zeeuw)
Rode bieten latkes met limoen & saffraan yoghurt (Ottolenghi, The Guardian)Note to self: de latkes zelf waren niet heel smaakvol. Van de yoghurt maakte ik labneh.- Bulgur en spinazie pilav met geroosterde chili tomaten, labneh en zoete ui (Diana Henry)
Labneh met citroen & mierikswortel met daarop gegrilde venkel, asperges en wortels, besprenkeld met olijfolie, zeezoutvlokken en dragon en gegarneerd met radijsjes en venkeltopjes (naar idee van IG foto van deli_zabeth)- Hartige maiscakejes met venkelzaad en dragon (Domaine Malpas Kookt)
- Witlof met brie, spek en sinaasappel (Domaine Malpas Kookt)
To-cook Doordeweekse gerechten
- Goed gevulde vegetarische pindasoep (Eerst Koken blog)
Spruitjes uit de oven met kaas ( Voedzaam & Snel)Andijvieclafoutis met blauwe kaas (Em’s real food)Nog een nieuwe favoriet voor doordeweeks; je eet met z’n tweetjes zo een hele krop andijvie weg.- Bloemkoolsalade met zoete aardappel en spekjes (De man die koken kan)
- Paddestoelenstoof met linzen (Annie Pannie)
Pompoenstamppot met camembert(Knoeien met Inge) Gemaakt voor de #swiepswoepswap van september 2019; voor herhaling vatbaar!Surinaamse bami met snijbonen
To-cook Ontbijt
Mandarijnen yoghurt maanzaadcake(Nadia Zerouali)Enthousiast ontvangen door collega’s; voor herhaling vatbaar. Heerlijk smeuïg.
To-cook Lunch
- Tartine met erwtjes en radijs (David Lebovitz blog)
Pastinaakcreme met kaasvlinders (Soep bij Janneke thuis)Gemaakt als lunch. Makkelijk te maken en vooral de kaasvlinders zijn erg leuk.Zoete aardappelsoep (Boodschappen)Makkelijk te maken, met chilipoeder en kaneel, zeer romige soep.- Groninger eierballen met kippendijragout (Eieiei.nl)
To-BBQ
- Smoked beef cheek focaccia (Smokey Goodness 2, Jord Althuizen)
- Vietnamees gemarineerde buikspekspiesjes (Grillfun)
- Gegrilde groene asperges met gerookte eiersalade (foto IG van Quiche of Cake)
- Jalapeno Cheddar kipgehaktballetjes (BBQ junkie)
Mosselstokkies met ontbijtspek en kruidenboter(Smokey Goodness 3) Wat een toprecept! En ik hou niet eens van mosselen 🙂 Deze gaat in de herhaling komende zomer.- Mais-kaas dampers (Knoeien met Inge)
- BBQ Beef Balls (No Worries BBQ, Jord Althuizen)
To-cook Borrelhapjes
- Vegan pate van linzen, walnoten en dadels (AnniePannie)
- Borrelbrood met geitenkaas (We are foodjunkies)
- Spinazie-artisjokdip uit de oven (Cookie & Kate)
To-cook Drankjes
- Rabarbersiroop
- Rabarcello (Mari plukt de dag)
- Rabarber ijsthee (De kokende zussen)
To-Bake Zoet bakken
- Bokkepootjes taart met advocaatmousse (Eefs Food blog)
Bananenkoekjes (Patesserie)Bij mij werden het meer cakejes dan koekjes. Super makkelijk beslag om te maken. Volgende keer kleinere bolletjes en in 2 keer bakken. Groot succes bij collega’s.- Mokka hazelnootschuimtaart (Oh my dish)
- Paas Millionaires Shortbread (The Baking Bucketlist)
To-cook Overige
Zelfgemaakte BaoBuns(Foodfromclaud9) Goed gelukt maar niet de moeite om zelf te maken door de goede kwaliteit baobuns die verkrijgbaar zijn bij de toko.- Rode bieten mayonaise (naar idee van Frietboutique in Rotterdam)
- Rillette van varkensbuik ( Instock cooking, recept van Samuel Levie)
- Saliebonbons (Mari plukt de dag)
- Opgeklopte boter met zeewier (Vet van Bas Robben)
Gerookte bietjes uit de rookoven(Little Spoon) De inspiratiebron voor mijn bitterballen met gerookte bietjes en geitenkaas!Aardbeien-yoghurt ijs (David Lebovitz)- Kalfsragout (Domaine Malpas Kookt)
#tocooklijstje