Mijn favoriete dipsaus bij naturel ribbelchips

Ik ben sowieso een sausjesmonster. En noem mezelf regelmatig mayonaisemonster. Mijn laatste dipverslaving is een combinatie van beide. Hiervoor mix ik namelijk Algerienne saus met Zaanse mayonaise. Meer is het niet. Het is echt mijn favoriete dipsaus bij naturel ribbelchips! Al ruim een jaar. Als je het eenmaal geproefd hebt snap je waarom.

Een recept durf ik het niet eens te noemen. Ik deel het vooral op de blog zodat ik het zelf niet vergeet. Want zo werkt dat gewoon; als ik het niet uitwerk vergeet ik het vaak. Net zoals bijvoorbeeld de geniale combinatie van creme fraiche met gerookte makreel en srirachasaus op een cracker.

Dus vandaar toch een klein blogje over deze dipsaus. Ik ontdekte de Algerienne saus trouwens puur toevallig toen ik in de Turkse winkel liep te snuffelen. Het blijkt een pittige saus te zijn met ui-stukjes uit de Algerijnse keuken. Waar ik normaal gesproken graag zelf het liefst alles ‘from scratch’ maak gebruik ik voor deze snelle dipsaus graag zo’n kant-en-klare saus. Hij valt daarmee meteen onder de categorie ‘ guilty pleasure’. Maar die kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben 😉

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mijn favoriete dipsaus bij naturel ribbelchips

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

  • Algerienne saus
  • Zaanse mayonaise

Bereidingswijze

Meng de beide sausjes in gelijke verhoudingen door elkaar. Of gebruik wat meer mayonaise als je hem liever iets minder pittig wilt. Serveer met naturel ribbelchips en dippen maar!


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.