Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gazpacho van meloen en komkommer

Meloengazpacho met komkommer

  • Genoeg voor: 6 1x

Omschrijving

Zomers voorgerecht voor 6 personen


Ingrediënten

Scale

Voor de gazpacho: 

  • 650 gram vruchtvlees van honingmeloen (of een andere zoete meloen met eventueel wat extra suiker), in blokjes
  • 1 komkommer, geschild, gehalveerd en kern eruitgeschraapt, in blokjes
  • 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
  • sap van 1 grote sinaasappel of 60 ml appelsap
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • handjevol basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • 2 eetlepels goede olijfolie, plus extra om te besprenkelen

Voor de spiezen: 

  • 12 mini mozzarellabolletjes
  • 6 plakken rauwe ham
  • basilicumblaadjes
  • evt. meloenbolletjes om af te wisselen met de mozzarellabolletjes

Extra nodig: cocktailprikkers en een blender, staafmixer of keukenmachine.


Bereidingswijze

1.  Meng de honingmeloen, komkommer, sjalot, sinaasappel- en limoensap, witte wijnazijn en basilicumblaadjes in een blender, keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.

2. Breng op smaak met peper en zout en roer er de olijfolie door. Zet de soep enkele uren in de koelkast tot hij goed koud is.

3. Wikkel rauwe ham om de mozzarellabolletjes en steek ze aan de spiezen met een basilicumblaadje er tussen. 

Schep de koude meloensoep vlak voor het serveren in kommen of glaasjes, besprenkel met olijfolie en leg er een spiesje op. 


Trefwoorden: meloen, gazpacho, meloengazpacho, koude meloensoep, komkommer