Macaroni met witlof, ham en kaas

Macaroni met witlof, ham en kaas

Dit recept voor macaroni met witlof, ham en kaas heeft wel iets weg van een Hollandse versie van Mac & Cheese. Ik had al witlof in huis gehaald voor de klassieker witlof met ham en kaas zoals ik die al jaren maak.
Maar die staat nu eenmaal niet 1,2,3 op tafel. Uiteindelijk had ik op de avond zelf geen energie meer om te koken of überhaupt nog in de keuken te staan. Die witlof lag er een paar dagen later dus nog…

Omdat de combinatie witlof met ham en kaas onovertroffen is besloot ik hem om te toveren in een doordeweeks pastamaaltje. Supersnel klaar en zo lekker dat ik hem een week later meteen nog een keer maakte. En daarna nog een keer om hem op de foto zetten voordat hij op was. Zo ben ik dan ook wel weer 😉

De macaroni met witlof, ham en kaas staat binnen 20 minuten op tafel. Je kunt hem ook al eerder maken en later opwarmen. Dan smaakt hij nog steeds net zo lekker. Ook zo’n witloffan en op zoek naar meer lekkere recepten voor doordeweeks? Maak dan ook eens deze Plaattaart met witlof, blauwe kaas en rauwe ham (of vervang door een andere kaas) en deze Witlofstamppot met Friese nagelkaas en gerookte zalm. Beide zijn favorieten in huize Worstenbrood & Wijn en staan regelmatig op tafel.

Op mijn to-cook lijstje staat nog het recept voor Witlof met brie, spek en sinaasappel van vriendin en mede-foodblogger Boor. Dat lijkt mij een superlekkere combinatie!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Macaroni met witlof, ham en kaas

Macaroni met witlof, ham en kaas

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 500600 gram witlof ( = schoongemaakt gewicht van ongeveer 4 witlofstonkjes)
  • 1 groente- of tuinkruiden bouillonblokje
  • 120 gram macaroni
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 150 gram hamblokjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout & peper

Bereidingswijze

1.  Snijd het onderste gedeelte van de witlof, verwijder het harde gedeelte en snijd de witlof in stukken.

2. Verhit wat boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje en stoof samen met de witlof in ongeveer 10 minuten gaar. 

3. Kook ondertussen de macaroni gaar.  Meng de gare macaroni met de witlof, creme fraiche, de hamblokjes en Parmezaanse kaas. 

Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen. 


Trefwoorden: witlof, macaroni

Macaroni met witlof, ham en kaas

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.