Afdrukken

Lasagne met snijbiet, mortadella en taleggio

Lasagne met snijbiet, mortadella en taleggio in ovenschaal

Hoofdgerecht voor 4 personen

Scale

Ingrediënten

Extra nodig: ingevette ovenschaal van  20  x 28 cm 

Bereidingswijze

1. Zorg dat de snijbiet grondig gewassen is en verwijder het blad van de stelen. Snijd het blad grof en houdt even apart. Snijd de stelen in fijne stukjes en stoof die samen met de ui en knoflook zachter in een grote koekenpan met boter.

2. Voeg als de steeltjes wat zachter zijn de bladeren toe en laat ze slinken. Breng op smaak met peper en zout en meng er nog 100 ml slagroom door. 

3. Maak nu laagjes van afwisselend: lasagnevellen* (hier begin je dus mee op de bodem), plakjes mortadella, snijbiet, ricotta, peper & zout, lasagnevellen etc. Eindig met de taleggio en zorg dat alle lasagnevellen goed bedekt zijn. Verdeel ook het extra vocht uit de pan met snijbiet erover.

Bak 30 minuten in de oven op 200 graden (of volgens de aanwijzigen op de verpakking lasagnevellen).

Notities

* haal de lasagnevellen even door water voor je ze gebruikt