Lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees

lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees

Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de heerlijke artisjokken die we aten in Malaga, want toen ik op Pinterest een foto zag met de tekst ‘Lasagne carciofi e salsiccia’ kon ik aan niets anders meer denken. Aan dit recept voor lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees heb ik mijn eigen draai gegeven door artisjokharten uit blik te gebruiken.

Toevallig zag ik afgelopen week ook verse artisjokken bij de Lidl liggen maar ik vind het nogal een gedoe om ze klaar te maken. Verder voegde er nog fijngehakte citroenschil van ingemaakte citroen aan toe; behalve een frisse citroensmaak geeft dat ook een klein zoetje aan de lasagne.

Heb je wel zin in verse artisjokken? Eet ze dan vooral zo puur mogelijk zoals bijvoorbeeld in dit recept van mijn gestoomde artisjokken uit de stoomoven.

Afdrukken
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees

Lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees


Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 á  3 personen


Ingrediënten

– worstvlees van 3 saucijzen
– 1 blikje artisjokharten, uitgelekt, afgespoeld en grof gehakt
– 1 sjalotje, gesnipperd
– lasagnebladen
– schil van 1 ingemaakte citroen, fijngehakt
– 200 gram mozzarella, in dunne plakken gesneden
Voor de bechamelsaus
– 25 gram boter
– 25 gram bloem
– 250 ml volle melk
– 35 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Extra nodig: kleine lasagneschaal van 20 x 10 cm
steelpan + koekenpan


Bereidingswijze

1. Maak eerst de bechamelsaus door de boter in een steelpan te smelten en daarna de bloem toe te voegen. Bak dit mengsel (de roux) even goed aan.
Schenk er vervolgens beetje bij beetje de melk door terwijl je blijft roeren met een garde tot de saus alle melk heeft opgenomen en helemaal gebonden is.
Meng er tenslotte de Parmezaanse kaas door.

2. Verhit nog wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin het worstvlees rul door het met een houten lepel uit elkaar te drukken.

3. Voeg als het vlees bijna gaar is de gesnipperde sjalot toe en bak nog even mee. Zet het vuur uit en voeg de fijngehakte ingemaakte citroenschil toe aan het worstmengsel.

4. Vet de lasagneschaal in en bouw de lasagne op in de volgende laagjes: lasagnebladen, dun laagje bechamelsaus (1/3), laagje worstmengsel (1/2), laagje gehakte artisjokken (1/2), lasagnebladen, bechamelsaus , worstmengsel, gehakte artisjokken, lasagnebladen, bechamelsaus en ten slotte de mozzarellakaas.

5. Bak 35 minuten in de oven op 200°C.

Bron: naar een idee van foto op Pinterest van Ricetta della Nonna


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.