De favoriete kookboeken van… Bianca van Stylishbeeld

de favoriete kookboeken van stylishbeeld

Ik volg Bianca Schmohl van Stylishbeeld al een tijdje via Instagram en geniet altijd van haar ontzettend mooie foodfoto’s. Dat kan ook niet anders want foodfotografie – en styling is haar werk. Nou was ik in de veronderstelling dat Bianca een mega verzameling kookboeken had. Zeg maar, meer dan 100. Ik lees namelijk regelmatig over haar nieuwe aanwinsten. Dus óf ze doet ook weer kookboeken weg óf ze moet nog eens goed tellen want zelf kwam ze tot iets meer dan 40 😀 Welke dat zijn en welke recepten daaruit haar favoriet zijn lees je hieronder.

Wat zijn je 3 favoriete kookboeken? En wat maakt deze kookboeken tot jouw favorieten?

Mijn 3 favoriete kookboeken? Jaaa! Bakken is mijn grote passie.

En ik heb nog meer favoriete boeken. Maar ik houd het netjes bij deze 3.

2. Welke recepten of welk recept zou iedereen zeker eens moeten maken uit deze boeken?

Uit het boek van Donna Hay moet je beslist iets maken van chocolade. Ik ben echt chocolade verslaafd. 😉 De Saint Honoré uit Patisserie. En gorgonzola, peer en walnootbroodjes uit How to Bake.

3. Uit hoeveel kookboeken bestaat jouw verzameling? En waar staan of liggen die boeken?

Ik heb, denk ik, wel meer dan 40 kookboeken. De kookboeken staan/liggen in de keuken.

4. Wat maakt dat jij een kookboek koopt?

In eerste instantie wordt er een kookboek gekocht voor de mooie foto’s (kan ook niet anders) en dan kijk ik welke recepten er in het boek staan. De auteur speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

5. Heb je ook bijzondere exemplaren in je kookboekencollectie?

Bijzondere exemplaren kunnen nooit ontbreken natuurlijk. Ik heb een gesigneerd exemplaar van Joris Bijdendijk, gekregen bij het volgen van zijn masterclass. En ik heb ooit een boek gekregen van iemand, zat in een swap pakket, Thamara Winters, Stilettos in de keuken. Bijzondere kaft. Ergens trekt het boek mijn aandacht, maar heb er nog niet eerder iets uit gekookt. En last but not least. Een aantal jaren geleden waren wij op een foodfestival in Amsterdam. Daar zijn wij op de gevoelige plaat gezet door een fotograaf, voor het boek van Miljuschka, Foodtrucks. Wij staan dus in dat boek, smullend van een suikerspin.

6. Maak je aantekeningen in je kookboeken?

Alle kookboeken blijven mooi, geen aantekeningen of iets. Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen.

7. E-book of fysiek kookboek?

Ik ga natuurlijk voor een kookboek. Ik heb niets met e-books, daar heb ik geen gevoel bij.

8. Wat is het laatste kookboek dat je hebt aangeschaft?

Het laatste wat ik heb gekregen is het boek van Donna Hay, Modern Baking. Het laatste boek dat ik heb gekocht is Ijspret van Linda Lomelino. Met dat ik dit schrijf bedenk ik me dat dit niet helemaal waar is. Ik heb namelijk 2 boeken tegelijk gekocht. Naast Ijspret heb ik ook een boek voor moleculair koken gekocht.

9. En welk kookboek of kookboeken staan nog op je verlanglijstje?

Ik heb zoveel mooie kookboeken in mijn kast en heel gek, van een topchef die ik onwijs bewonder, daar heb ik nog geen boek van. Gordon Ramsey moet dus worden toegevoegd aan mijn collectie.

10. Heb je verder nog leuke weetjes of dingen die je wilt delen over jouw kookboekenverzameling?

Zoals velen hier heb ik ook een kookboeken-verslaving. Zeker in het buitenland ga ik de leuke winkels af op zoek naar een mooi kookboek. Vorig jaar tijdens onze vakantie in UK/ Wales kwam ik met 3 boeken thuis. En hopelijk kan ik dit jaar mijn eigen boek toevoegen aan mijn collectie. Ik heb al eerder een kookboek uitgebracht; maar dat valt meer onder een lifestyle boek mét recepten. Het heet Home and on the move.

5 Comments

  1. Leuk weer! Het boek van Paul Hollywood staat toevallig ook nog op mijn wensenlijst(je). Evenals die van Donna Hay (heb daar zoveel enthousiaste reacties al over gelezen).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.