De favoriete kookboeken van… Lisette Drent

Kookboekenkast van Lisette Drent

Toen haar PR-medewerker tijdelijk met zwangerschapsverlof was en uitgever Lisette Drent mijn mail beantwoordde zag ik mijn kans waar en vroeg haar of ze het toevallig leuk vond om mee te werken aan ‘De favoriete kookboeken van…’ Dat vond ze!

Lisette is uitgever bij GoodCook; een uitgeverij gespecialiseerd in kookboeken. Op hun website staat dat Good Cook staat voor goede en originele kookboeken en dat kan ik alleen maar beamen Het zal ongetwijfeld hard werken zijn maar Lisettes baan klinkt mij in de oren als een droombaan. De hele dag met kookboeken bezig zijn en er dan ook nog voor betaald krijgen 😉 Ik was dan ook erg benieuwd naar haar persoonlijke favorieten, wat maakt dat zij een kookboek koopt en of ze nog bijzondere exemplaren in haar collectie heeft. Je leest het hieronder:

1. Wat zijn je 3 favoriete kookboeken? En wat maakt deze kookboeken tot jouw favorieten?

Momenteel zijn dat Persiana van Sabrina Ghayour, The Curry Guy van Dan Toombs en Zuur van Bas Robben. Uit deze boeken kook in het meest. De recepten zijn erg goed en zó lekker, en de boeken zien er ook nog eens prachtig uit.

2. Welke recepten of welk recept zou iedereen zeker eens moeten maken uit deze boeken?

Uit Persiana: Saffraankip met citroen en de Perzische klassieker: stoofpot met kip, walnoot en granaatappel.

Uit The Curry Guy: Butter chicken, zo boordevol smaak. Favoriet Indiaas gerecht.

Uit Zuur: Kabeljauwceviche met zoete aardappel en oolong en de Pornstar martini. Perfect voor een etentje of een feestje.

3. Uit hoeveel kookboeken bestaat jouw verzameling? En waar staan of liggen die boeken?

Ik heb een Billy boekenkast die inmiddels bijna helemaal vol staat met kookboeken, op kleur gesorteerd, haha! Ik denk dat het er rond de 180 exemplaren zijn, en dat worden er natuurlijk alleen maar meer.

4. Wat maakt dat jij een kookboek koopt?

Behalve dat de recepten moeten kloppen, wil ik het gerecht bijna van de pagina kunnen opeten! Dus fotografie is heel belangrijk en vormgeving ook. Ik wil lekker kunnen bladeren, geïnspireerd raken.

5. Heb je ook bijzondere exemplaren in je kookboekencollectie?

Het leuke aan mijn werk is dat ik vaak in contact kom met de auteurs van de kookboeken. Dus ik heb wel een aantal gesigneerde exemplaren en de persoonlijke boodschap erin maakt het extra leuk. Maar de mooiste exemplaren, of eigenlijk de meest waardevolle kookboeken in mijn kast, zijn diegene die ik voor Good Cook zelf heb mogen maken met een Nederlandse auteur en een creatief team bestaande uit fotograaf, stylisten en vormgever. Daar heb je met z’n allen zo hard aan gewerkt, dat het heel eigen voelt.

6. Maak je aantekeningen in je kookboeken?

Nee. Ik plak wel post-its bij favoriete recepten.

7. E-book of fysiek kookboek?

Fysiek natuurlijk! Fijn om doorheen te bladeren en ook makkelijk bij het koken. Of om cadeau te geven!

8. Wat is het laatste kookboek dat je hebt aangeschaft?

De laatste toevoeging aan m’n verzameling is The Curry Guy Easy. Heerlijk boek!

9. En welk kookboek of kookboeken staan nog op je verlanglijstje?

Binnenkort verschijnt Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk en dat wordt echt prachtig! Zoveel lekkere recepten en mooie foto’s. Must-have voor de kookboekenliefhebber.

10. Heb je verder nog leuke weetjes of dingen die je wilt delen over jouw kookboekenverzameling?

Ze staan dus op kleur gesorteerd en daar moet ik zelf wel een beetje op lachen, maar het staat ook wel rustig. En het meerendeel is van Good Cook J Ieder nieuw boek deel ik op mijn Instagrampagina met #nieuwindeboekenkast

Kookboekenkast van Lisette Drent
Kookboekenkast van Lisette Drent

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.