Knoflookbrood van de BBQ

knoflookbrood van de BBQ in aluminiumfolie

De laatste tijd zie ik ineens overal ‘garlic bread’ voorbij komen. Nou ja overal… Dat valt eigenlijk wel mee. Manlief en ik zijn ‘The Big Bang Theorie’ aan het bingewatchen op HBO en daar hebben Howard en Bernadette opvallend vaak ‘garlic bread’ naast hun pasta met salade liggen. Waar ze uiteraard nooit iets van eten… Verder aten wij laatst knoflookbrood bij Equus. Een restaurant op Curacao wat slechts één avond in de week open is en waar ze alléén BBQ spiezen met knoflookbrood en knoflooksaus serveren. De prijs/kwaliteit vond ik niet in orde, maar het maakte wel dat ik bedacht dat knoflookbrood een perfect bijgerecht is bij een BBQ. Het was vervolgens maar een kleine stap naar het bedenken van een knoflookbrood van de BBQ.

In Amerika is ‘garlic bread’ sowieso een erg populair bijgerecht en als uitgangspunt gebruikte ik dan ook dit recept van Simply Recipes. Alleen dan zonder heel precies afgewogen ingrediënten, zonder peterselie (die had ik niet in huis), met zachte broodjes ipv stokbrood en op de BBQ dus.

Garlic bread of knoflookbrood van de BBQ

Maar het mooie aan dit ‘recept’ voor knoflookbrood is dat je er eigenlijk niet echt een recept voor nodig hebt. De laatste tijd kook ik sowieso steeds minder volgens een vast recept en steeds meer op mijn gevoel. Aangezien dat voor het delen van recepten op een foodblog niet heel praktisch is heb ik toch een poging gedaan om het zo goed mogelijk uit te werken.

Het blijkt trouwens lastiger om recepten te delen sinds manlief en ik op Curacao wonen. Dat is vooral omdat er hier andere ingrediënten in de supermarkt liggen dan in Nederland. Voor deze knoflookbroodjes van de BBQ gebruikte ik wat langere, zachte maar toch stevige broodjes die bij Carrefour verkocht worden als hotdogbroodjes. Maar als ik hotdogbroodjes in de ingrediëntenlijst vermeld ben ik bang dat lezers uit Nederland met van die heel zachte hotdogbroodjes aan komen zetten die maanden goed kunnen blijven. En die zijn absoluut niet geschikt.

Dit recept voor knoflookbrood van de BBQ is erg lekker bij dit recept voor simpele cassoulet met worst, bonen en spekjes.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
knoflookbrood van de BBQ in aluminiumfolie

Knoflookbrood van de BBQ

  • Auteur: Ilona

Omschrijving

Als bijgerecht voor 2 – 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 2 zachte maar toch stevige broodjes (denk een beetje a la Surinaamse puntjes of Pan Portugues), of vervang door niet te hard afgebakken pistoletjes
  • een paar flinke eetlepels zachte roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • snufje Provencaalse kruiden
  • handje geraspte kaas
  • zout naar smaak (indien de roomboter ongezouten is)

Bereidingswijze

1. Snijd inkepingen in de broodjes maar snijd ze niet helemaal door.

2. Prak de rest van de ingrediënten met een vork door elkaar. Verdeel de knoflookboter tussen de inkepingen en smeer het laatste beetje aan de bovenkant.

3. Verpak het knoflookbrood in aluminiumfolie en laat ongeveer 10 warm worden op een indirecte BBQ van ongeveer 180 – 200 graden.


Trefwoorden: garlic bread, knoflookbrood, bijgerecht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.