
Wat er op mijn kerstmenu 2018 zou staan heb ik vorig jaar al bedacht. Dit jaar heb ik een menu dat al ruim voor kerst is klaar te maken en in te vriezen! Tot wel 2 weken van te voren. Een diepvriesmaaltijd als kerstdiner? Uuhhh, nou ja zo zou je het wel kunnen noemen. Maar dan natuurlijk wel met liefde en verse ingrediënten voorbereid.
Hierbij mijn suggesties zijn voor dit stressvrije kerstmenu 2018:
Voor bij de borrel
Zelfgemaakte bitterballen
De grote favoriet Chorizo-Paprika en mijn persoonlijke winterfavoriet met Kippenlever en spekjes (naar recept van Edwin Kats)
Voorgerecht (soep)
Dit knalrode Bietensoepje met geitenkaas doet het erg goed op de kersttafel maar ik maak ook graag de Pastinaaksoep met salieboter van Uit Pauline’s keuken. En deze Aardperensoep met truffelolie is ook verrukkelijk.
Hoofdgerecht
met
en eventueel nog
of een Spruitjessalade (deze is uiteraard niet in te vriezen)
Vegetarisch hoofdgerecht
Heb je vegetariërs aan de kersttafel? Serveer dan zeker deze Rodekooltaart met geitenkaas en walnoten
Nagerecht
Cantucciniparfait met kaneelsiroop
Extra lekker met een glaasje Moscatel d’Oro dessertwijn
Friandises voor bij de koffie (of voor ’s middags)
Zelfgemaakte slagroomsoesjes met een vulling van kaneel of gezouten karamel.
Je kunt alle bovengenoemde gerechten uit mijn kerstmenu dus ruim van te voren, toch zeker wel tot 2 weken, maken en met een gerust hart invriezen. De bitterballen en cantucciniparfait haal je pas op de dag zelf uit de vriezer als je ze nodig hebt. Al het overige kun je een dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Het is dan alleen nog een kwestie van opwarmen en serveren.
Wat verder nog belangrijk is; dek de avond van tevoren je eettafel al, kleed de boel leuk aan met kaarsen en kerstballen, vergeet de waterglazen en een karaf water niet en last but not least; schenk een wijntje in en geniet van je gezelschap.
Fijne feestdagen!
Geef als eerste een reactie