Jamie’s couscous met lamsworstjes

Jamies's couscous met lamsworstjes in pan

Dit recept voor Jamie’s couscous met lamsworstjes is al jaren een favoriet in huize Worstenbrood & Wijn. Ik maak hem regelmatig klaar op een doordeweekse dag (of laat manlief het doen als hij eerder thuis is ;-)) maar heb de couscous ook al verschillende keren tijdens een etentje geserveerd. Ik geloof dat Jamie, ik heb het uiteraard over DE Jamie Oliver, het Marokkaanse couscous noemt, maar daar ben ik toch wat voorzichtiger mee.

Of het nou wel of niet Marokkaans is, lekker is het wel. Ook al staat dit couscous gerecht regelmatig doordeweeks op tafel, het is wel behoorlijk wat snijwerk aan ingrediënten. Liefst heb je die al eerder gesneden. Of doe net als ik en zet manlief (of vrouwlief) met een snijwijntje (ja zo noem je dat) aan het werk.

Op de foto zie je trouwens wat stukjes courgette zitten die niet in het recept staan. Dat krijg je ervan als je een moestuin hebt met courgettes. Dan gaat er links of rechts nog wel eens wat courgette in recepten waar die eigenlijk niet in thuis hoort. Zo is ook ooit mijn allerlekkerste nasi goreng recept ontstaan met courgette erin.

Bron: Jamie’s Kookrevolutie van Jamie Oliver

Afdrukken

Jamie’s Marokkaanse couscous met lamsworstjes

Jamies's couscous met lamsworstjes in pan

Hoofdgerecht voor 2 -3 personen

Scale

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui, in stukjes gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • handjevol platte peterselie, fijngesneden
  • 1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
  • 8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • olijfolie en boter
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 blikje kikkererwten, 400 gram
  • handje pijnboompitten
  • 120 gram couscous
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn 
  • lamsworstjes of merquezworstjes voor erbij

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan met olijfolie en voeg de uien, chili, abrikozen en boter toe. Bak tot de uien zacht worden. Voeg twee theelepels komijnpoeder, een beetje zout en peper en de pijnboompitten toe en roer om. Voeg vervolgens de tomaten, peterselie en kikkererwten met vocht toe. Laat de saus 5 minuten bubbelen.

2. Doe dan de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water op totdat het net onder staat. Meng met een beetje peper en zout, een flinke scheut citroensap en eventueel nog wat olijfolie. Dek de kom af en zet weg voor 5 minuten. 

3. Stamp de saus met aardappelstamper of een vork wat fijner en voeg als laatste de balsamicoazijn toe.

4. Mix de couscous met de saus en serveer met gegrilde lamsworstjes of merquezworstjes.

Notities

Eten er meer mensen mee? Je maakt het eenvoudig voor 4 personen door wat extra couscous toe te voegen en meer lamsworstjes te bakken. 

Als variatietip voor extra groenten voeg je tegelijk met de tomaten en kikkererwten nog wat stukjes wortel toe. 

Trefwoorden: couscous

Jamies's couscous met lamsworstjes in pan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.