Interview met Rutger van den Broek over zijn favoriete kook- en bakboeken

De allereerste kookboekenpodcast die werd opgenomen op locatie staat nu online op Spotify! Ik nam deze aflevering op voor de enorme kast met kook- en bakboeken van Rutger van den Broek – beter bekend als Rutger Bakt – waarin ik met hem klets over zijn favoriete exemplaren. Hij vertelt welk bakboek voor hem de enige echte bakbijbel is (niet zijnde zijn eigen bakbijbel) en waarom hij daar 3 exemplaren van heeft. Maar ook welke kook- en bakboeken hij als laatste aan zijn verzameling heeft toegevoegd en welke er nog op zijn verlanglijstje staan. Vooral die laatste is een echt collectors item.

Het interview is opgenomen twee weken voordat Rutgers laatste bakboek De Bakatlas uitkwam. Inmiddels is de Bakatlas overal verkrijgbaar. In de podcast hoor je welke recepten je volgens Rutger zeker niet mag missen uit dit boek. Maar ook welke recepten zijn afgevallen en waarom.

Verder hoor je hoe Rutger aan zijn inspiratie komt, hoe hij onderzoek doet naar recepten en wat voor hem het belangrijkste is bij het testen van een recept voor het in een boek verschijnt. Kortom, een super leuke podcastaflevering van de Kookboekenpodcast.

Kans maken op één van de twee gesigneerde bakboeken die ik van Rutger mag weggeven?

Laat vóór 1 februari een berichtje achter op deze website en gebruik daarbij de hashtag #kinderbakboek om kans te maken op ’t Verrukkelijke Kinderbakboek of #rutgerbakt om kans te maken op Rutger Bakt de 100 allerbeste recepten. Winnaars krijgen persoonlijk bericht in de 1e week van februari.

Disclaimer: de links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links. Ik vind het supertof als je via zo’n link een bestelling plaatst want daardoor kan ik deze website vrij van pop-ups en advertenties houden 🙂

16 Comments

 1. Wat een leuke winactie zeg! Ik ben gek op (bakken uit) de boeken van Rutger! Ik heb de bakbijbel en ook de bakatlas van Rutger al, maar de 100 beste recepten nog niet dus daar maak ik heel graag kans op #rutgerbakt

 2. Wat een leuke podcast met interview deze week. Volg je graag op insta en je podcast (ja en ben een keer genoemd door je #trots). Maar zon leuk gesigneerd boek winnen zou helemaal leuk zijn! #rutgerbakt. En keek naar het boek ‘Smaakvrienden’. Maar die ga ik eerst eens in de bieb bekijken.

 3. Hoi Ilona,

  Wat een super leuke Podcast weer! En wat gaaf dat jij Rutger mocht interviewen. Ik ben al erg fan van zijn Masterclass Cakes boek dus de bakatlas komt bij deze nu ook op mijn verjaardag verlanglijstje. Maar denk dat mijn dochter Hannah van 7 en ik ook héél erg enthousiast gaan worden van het #kinderbakboek :-). Ze wil mij altijd helpen, dus een eigen bakboek zou natuurlijk ook super vet zijn. We loten graag mee 🙂

 4. Wat een superleuke podcast, en ook fijn om jullie zo enthousiast te horen praten over bakken. Word er helemaal blij van! Wel een dure collectie zeg, die Modernist Pizza. Gelukkig doen jullie giveaways zodat je wat geld kan overhouden voor zo’n financiële aderlating haha! Ik zou héél graag de Honderd Beste Recepten van Rutger winnen, zou zo leuk zijn! #rutgerbakt

 5. Leuke podcast, echt iets om vaker te luisteren, ik kende je nog niet. Zou graag de 100 beste recepten van Rutger winnen, die heb ik nog niet. #rutgerbakt

 6. Het was weer een genot om naar te luisteren, soms was je wat zachtjes te horen maar dat geeft niets, gewoon de podcast een tandje harder zetten ;-).
  Wat een jaloersmakende boekenkast heeft Rutger en die Russische honingtaart moet er toch echt een keer van komen, uit de bakatlas die ik in de kast heb staan steekt namelijk een briefje uit op die pagina :-).
  Als het om bakken gaat ben ik echt fan van Rutger, zoals je ook al aangaf, de recepten kloppen gewoon altijd! Omdat het boek Rutger Bakt de 100 allerbeste recepten, het enige boek is dat ik nog niet heb ding ik graag mee met deze actie #rutgerbakt.

 7. Super leuke podcast!! Ik bak veel op mijn werk (met gehandicapten) en dan is een makkelijk bakboek erg handig en gaaf om te hebben. Dus ik maak graag kans op het verrukkelijke kinderbakboek! Ben benieuwd!

  • Ik genoot weer van deze podcast met Rudger. Ik ben een luisteraar vanaf de eerste podcast en vind dat je een uniek concept hebt bedacht.
   Ik doe graag een gokje en ga voor het boek #rudgerbakt

 8. Ik ben groot fan van je podcast en van Rutger. De Bakatlas is een grote favoriet van mij. Wat zou het leuk zijn om een van zijn andere boeken te winnen! #rutgerbakt

 9. Yes! #rutgerbakt lijkt mij een geweldig kookboek. ❤️
  Ik liep een podcast achter, maar ben nu weer bij. Superleuk. En ik hoop dat je doorgaat als je in Curaçao bent.

 10. Het was weer een leuke podcast! Altijd leuk om jouw vrolijke stem te horen. Ik doe heel graag mee met de winactie. Bakken met de kinderen van mijn vriend vind ik erg leuk, dus ik maak graag kans op het #kinderbakboek om lekker samen in de keuken te gaan staan!

 11. Jaaah die wil ik ook wel graag winnen.
  Hele goede toevoeging aan mijn kookboekenverzameling, kan niet wachten tot ik kan gaan bakken!!
  #rutgerbakt

 12. Nu pas de tijd (lees: een kater) genomen om deze aflevering te beluisteren. Wat een heerlijke aflevering en wat een leuke vent is die Rutger toch! De bakbijbel en -atlas staan inmiddels op mijn verlanglijstje en ik ga een gooi doen naar het verrukkelijke #kinderbakboek. Ik weet zeker dat ik daar met name neefje Sven een groot plezier mee doe. Die vindt niks leukers dan samen iets lekkers te bakken als hij bij tante Mandy logeert! En samen nagels lakken, dat vindt hij ook nog steeds geweldig!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.