Het eerste Worstenbrood & Wijn huiskamerrestaurant; thema Israelisch

Op Hemelvaartsdag was het eindelijk zover; de aftrap van mijn huiskamerrestaurant! En wat was het gaaf om eindelijk te doen. Ik ben ontzettend blij dat alle gasten zo lekker hebben zitten smullen van de Israelische gerechten die ik maakte. Vooral omdat geen van hen bekend was met de Israelische of Midden Oosterse keuken. Nou scheelt het dat de helft uit foodies bestond en de andere helft uit partners van foodies, maar toch. Sommige waren zo enthousiast dat ze het liefst direct een tripje naar Tel Aviv wilden boeken. Als dat geen mooi compliment is 😉

Wat stond er op het menu van mijn eerste huiskamerrestaurant met als thema ‘Israel’ en waar vind je de recepten? Je leest het hieronder:

Sabich bitterbal met tahinmayonaise
&
Chorizo-paprika bitterbal met aioli van gepofte knoflook

*

Spicy feta brulee met brood
Een creme brulee met een vulling van witte kaas, geroosterde paprika & jalapeno peper
(recept van chef Dan Zoaretz van Dalida restaurant in Tel Aviv uit het TLV kookboek van Jigal Krant)

*

Dok’s Deconstructed koolrabi
Zwartgeblakerde en gepelde koolrabi met fetakaas, tijm & peper
(recept van chef Asaf Doktor van het restaurant Dok in Tel Aviv uit het TLV kookboek maar in het Engels ook online te vinden via deze link)

*

Polenta Jeruzalemstyle
Een superromige polenta met champignons, groene asperges, Parmezaanse kaas en truffelolie
(recept van restaurant Machneyuda in Jeruzalem uit het Palomar kookboek)

*

Gevulde aubergine met lamsgehakt en pijnboompitten
Helemaal zacht gegaarde aubergine gevuld met gekruid lamgsgehakt en pijnboompitten
(recept van restaurant Azura op de Mahane Yehudamarkt in Jeruzalem, overgenomen uit het Jeruzalem kookboek van Ottolenghi en ook in het Engels via deze link)

&

Orna & Ella’s zoete aardappel latkes
Zoete aardappel koekjes met een dipsaus van zure room & bieslook
(recept van restaurant Orna & Ella uit Tel Aviv)

&

Geroosterde aubergine met hazelnoten, granaatappel en techina
In BBQ kooltjes geroosterde aubergine met verschillende topping
(recept uit het TLV kookboek van Jigal Krant)

*

Malabi
Het bekendste dessert uit Israel; melkpudding met een topping van frambozencoulis, pistachenoten, kokosrasp en knapperig kataifideeg met rozenwater
(naar recept uit het Palomar kookboek)

*

Truffels van techina en chocolade
De perfecte friandise voor bij de koffie gemaakt met goede kwaliteit tahina en pure chocolade
(recept van Jigal Krant uit het TLV kookboek en ook te vinden via deze link)

Erbij dronken we een witte Griekse wijn van de Roditis druif en een rode Griekse wijn met voornamelijk de Agiorgitiko druif. Beide van wijnhuis Gaia Estate.

Op de avond zelf had ik weinig tijd om foto’s te maken. De foto’s hieronder geven een impressie van de avond en zijn mede gemaakt door Anouk van Anouk’s Kookboek, Nicole van Cookies & Carrotsticks en Miranda van Kookgarage Kokkieje.

Over de beleving van het organsiseren van een huiskamerrestaurant, wat er allemaal mis ging (ja er ging stiekem best wat mis…) en of er een vervolg komt lees je binnenkort meer op Worstenbrood & Wijn!

Voor nu geniet ik nog steeds na van een geweldige avond vol lekker eten en gezelligheid.

Foodbloggers selfie
Foodiebloggers selfie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*