
Recept voor Nasi Goreng Bali
Wat dit recept voor nasi goreng Bali nou zo anders maakt dan ‘gewone’ nasi goreng? Ik denk de hoeveelheid witte peper! Ik maakte deze balinese nasi voor het eerst tijdens een online kookworkshop. Toen we […]
Wat dit recept voor nasi goreng Bali nou zo anders maakt dan ‘gewone’ nasi goreng? Ik denk de hoeveelheid witte peper! Ik maakte deze balinese nasi voor het eerst tijdens een online kookworkshop. Toen we […]
Als dit geen ideaal Valentijnsgerecht is dan weet ik het ook niet meer. Coulibiac van zalm, maar dan als individuele pakketjes. Het zijn bijna cadeautjes die je op tafel serveert. Zelf maak ik dit trouwens […]
Een gerecht waarbij ik meerdere keren tijdens het eten roep dat het zo ontzettend lekker is mag natuurlijk niet ontbreken op de blog. Deze geroosterde aardpeer en kippendij met een relish van ansjovis, walnoot en […]
Wat hebben manlief en ik zitten smullen van deze gemarineerde biefstuk met labneh, pulbiberboter en gebakken uitjes! Het is een recept uit het boek Simply van Sabrina Ghayour. Daar deelde ik eerder al dit fijne […]
Nou vooruit dan… Normaal deel ik recepten pas op de website als ik ze helemaal precies heb uitgewerkt en gefotografeerd. Maar nadat ik de foto’s van de zucchini slice in mijn Instagram stories voorbij liet […]
Snijbiet; ik ben er gek op! Mijn moestuin staat er dan ook niet voor niets bomvol mee. Dit jaar helaas alleen in de groene variant. Maar volgend jaar ga ik ook zeker de regenboogsnijbiet weer […]
Ik maakte deze lasagne met snijbiet, mortadella en taleggio laatst op goed geluk toen ik eters kreeg. En met ‘ op goed geluk ‘ bedoel ik dat ik het recept puur op gevoel maakte. Met […]
Brabantse okonomiyaki? Hoe verzint ‘ie het! Van alle drie de gerechten die ik mocht koken met Brabantse producten en receptuur van Edwin Kats is dit mijn favoriet. Zelfs nog voor ik het recept maakte kon […]
Waarom ik deze plaattaart met witlof, rauwe ham en blauwe kaas niet bij een etentje durf te serveren? Ik heb eigenlijk geen idee. Ergens zit in mijn hoofd de gedachte dat zo’n plaattaart met een […]
Dit recept voor Jamie’s couscous met lamsworstjes is al jaren een favoriet in huize Worstenbrood & Wijn. Ik maak hem regelmatig klaar op een doordeweekse dag (of laat manlief het doen als hij eerder thuis […]
Deze pasta met stoofvlees van varkenswangen en geroosterde pompoen is het hele jaar door lekker. Maar hij misstaat ook zeker niet op het kerstmenu. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik niet zo’n […]
Heb jij weleens snijbiet gegeten? Grote kans van niet. Ik heb het namelijk nog nooit in de supermarkt zien liggen. Wat best wel bijzonder is want snijbiet (warmoes op z’n Vlaams en chard in het […]
Een recept dat ik na de eerste keer meteen nog een keer wil maken, en dat ook doe, kan niet anders dan een plekje op de blog krijgen. Nou is dat helaas niet altijd mogelijk […]
Dat het niet moeilijk of ingewikkeld is om thuis Indiaas te koken? Ik ben nog niet helemaal overtuigd maar onderstaand recept voor een vegetarische indiase curry met paneer die ik leerde tijdens een Indiase kookworkshop […]
In mijn hoofd maak ik soms rare sprongen om tot een recept te komen. Zo ook bij deze pasta ovenschotel met pompoen en gehaktballetjes. Ik werd op het idee gebracht door mijn schoonzusje die op […]
De aardpeer is mijn lievelingsknolletje uit de moestuin. Al foeter ik er zeker net zo vaak op als dat ik er van geniet. Dat foeteren heeft meer betrekking op het woekeren in de moestuin dan […]
Stoofvlees van varkenswangen Varkenswangen zijn de verborgen pareltjes van een varken. Zeg tegen iemand dat je varkenswangen gaat maken en ze kijken je een beetje vreemd aan. Serveer ze stoofvlees van varkenswangen en ze zijn […]
Rodekooltaart met geitenkaas en walnoten Ik hoef geen rekening te houden met vegetariërs tijdens het kerstdiner, maar mocht dat wel het geval zijn geweest dan zou ik zeker deze rodekooltaart met geitenkaas, appel en walnoten […]
Ik maakte afgelopen week bij toeval deze super lekkere viskoekjes met gerookte en gestoomde vis. Daarbij zal ik maar meteen opbiechten dat ik dus stiekem best wel slecht ben met vis. Niet in het opeten […]
Dit recept voor pasta met palmkoolsaus is gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘ Zes Seizoenen’. Sinds ik dat kookboek als recensie-exemplaar kreeg toegestuurd (mijn uitgebreide recensie daarover lees je hier) heb ik er […]
Copyright © 2023 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes