Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havermout-banaan pannenkoekjes


Omschrijving

Voor 4 -5 kleine pannenkoekjes


Ingrediënten

Scale
  •  1 rijpe banaan
  •  2 eieren, medium
  • 70 gram havermout
  • 1/8 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 50 ml melk of ¼ cup = 60 ml Griekse Yoghurt
  • ½ theelepel bakpoeder
  • boter, kokosolie of andere olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten, behalve de boter om in te bakken, in een blender of mix met een staafmixer ongeveer 1 minuut tot een egaal mengsel.

2. Laat het mengsel zo’n 15 minuten staan zodat de havermout uit kan zetten.

3. Laat een koekenpan heet worden en doe er een scheutje kokosolie in (als je dit niet hebt, vervang dan door plantaardige olie of boter). Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan wrijf een beetje uit met de achterkant van de lepel. Zet het vuur niet te hoog want ze verbranden snel en moeten wel gaar zijn.  Bak totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is.


Notities

Serveertip: lekker met Griekse yoghurt, honing & walnoten. Of nog wat extra banaan.

* Het recept is makkelijk te verdubbelen, gebruik dan 3 eieren ipv 4.
Voor mij zijn 2 of 3 pannenkoekjes genoeg als ontbijt. Ze zijn ook prima te bewaren voor de volgende dag. Piep ze dan even op in de magnetron of leg ze 10 minuten in aluminium verpakt in een hete oven.

Trefwoorden: havermout, banaan, pannenkoekjes, ontbijt