Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene asperges met serranoham

Borrelhapje: groene asperges met serranoham 


Ingrediënten

Scale
  • groene aspergetips 
  • serranoham
  • zwarte peper

Voor de aiolidip: 

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels (Spaanse) extra virgin olijfolie
  • 1 theelepel vers citroensap
  • cayennepeper

Bereidingswijze

1. Snijd de onderste stukjes van de aspergetips en stoom of kook ze 2 minuten voor. 

2. Rol er per 3 of 4 aspergetips een in de lengte gehalveerd plakje serranoham omheen.

3. Maal wat verse zwarte peper over de rolletjes en bak ze in een ovenschaal of op een grillrooster ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven of indirecte BBQ van 200 graden. Dek op deze temperatuur de asperges de eerste 5 minuten af met aluminiumfolie. Indien je ze op een lagere temperatuur in oven of indirecte BBQ bakt hebben ze wat langer nodig qua tijd en kun je de aluminiumfolie weglaten. 

4. Meng voor de pikante aioli de mayonaise met de olijfolie en knoflook. Roer als laatste het citroensap erdoor en bestrooi met cayennepeper naar smaak. Serveer ze bij het aspergehapje met serranoham.