Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gratin van aardpeer en aardappel met salie

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Bijgerecht voor 2 – 3 personen


Ingrediënten

Scale
  • 250 gram aardpeer, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 250 gram aardappel, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 5 blaadjes salie, fijngesneden
  • peper & zout

Extra nodig: kleine ovenschaal


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Breng de dunne plakjes aardpeer en aardappel op smaak met peper & zout. Meng de knoflook door de slagroom.

3. Vet de ovenschaal in maak laagjes van achtereenvolgens; aardpeer & aardappel, geraspte kaas, fijngesneden salieblaadjes en een scheutje slagroom. Eindig met de geraspte kaas.

4. Bak in totaal 1 uur in het midden van de oven totdat de aardpeer en aardappel gaar zijn. Dek het eerste half uur de gratin af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.

 


Trefwoorden: aardpeer, topinamboer, gratin, ovenschotel, bijgerecht