Omschrijving
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 zalmfilets à 125-150 gram, zonder vel, graatjes verwijderd
- 100 gram jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- 8–10 radijsjes, in plakjes
Voor de marinade
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel dijonmosterd
- ½ theelepel geraspte verse gemberwortel
Voor de dressing
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- 3 eetlepels rijstwijnazijn
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2–3 eetlepels tahin (sesampasta)
Bereidingswijze
1. Leg de zalmfilets naast elkaar in een ondiepe schaal.
2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de zalm. Dek af met plasticfolie en laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 230 °C.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet die apart.
5. Leg de blaadjes spinazie op de borden en leg daarop plakjes radijs.
6. Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 4-6 minuten in de oven en bedruip ze na 2 minuten: ze zijn dan medium rare. De vis moet iets terugveren als u erop drukt.
Leg op elk bord een zalmfilet, sprenkel de dressing erover en serveer meteen.
Notities
Bron: Gordon Ramsey, ‘Gezond met Ramsey’