
Bij Pasen moet ik altijd denken aan eieren en gerookte zalm. Oh en ook aan lammetjes, maar die zitten niet in dit recept. Hoe fout of retro ze ook zijn; ik vind gevulde eieren dus echt super lekker. Met Pasen in mijn achterhoofd maakte ik deze gevulde eieren met gerookte zalm en truffelmayonaise.
Nu kan ik proberen om minsten 300 woorden over gevulde eieren met gerookte zalm te typen (daar wordt Google blij van) maar dat ga ik niet doen. Gevulde eieren zijn gevulde eieren. Gerookte zalm is altijd een goede combinatie met eieren. En over truffelmayonaise hoef ik verder ook niets te vertellen toch?
Heerlijk als borrelhapje bij de Paasborrel en ook nog eens prima vooraf te maken. Oh en vergeet je niet ook een paar feestelijke zelfgemaakte bitterballen bij die Paasborrel te serveren? Er staan maar liefst 30 recepten in Het Bourgondische Bitterballenboek (mijn boek!) maar check ook eens dit losse recept voor bitterballen met gerookte zalm, roomkaas en dille. Een toppertje al zeg ik het zelf 😉
Nog meer fijne gerechten die perfect passen bij elk feestelijk getint etentje in de lente zijn o.a. deze frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade en de lamskofterol.
Afdrukken
Gevulde eieren met gerookte zalm en truffel
Omschrijving
Voor 8 gevulde eitjes
Ingrediënten
- 4 eieren, hardgekookt
- 35 gram truffelmayonaise (ik gebruik graag die van Jean Baton)
- 35 gram gerookte zalm, fijngehakt
- beetje extra gerookte zalm en truffelmayonaise om te garneren
Bereidingswijze
1. Halveer de gekookte eieren en schep er met een theelepeltje de dooiers uit.
2. Prak de eidooiers fijn met de truffelmayonaise en meng de gerookte zalm er doorheen.
3. Spuit of schep de vulling in de eieren en garneer met nog een plakje gerookte zalm en een dotje truffelmayonaise.

Geef als eerste een reactie