Gevulde courgetterolletjes met feta, citroen en pijnboompitten

Gevulde courgetterolletjs met fetakaas

Het idee voor dit BBQ borrelhapje van gevulde courgetterolletjes komt uit het boek 100% Ramsey van Gordon Ramsey. Ik veranderde er wel het een en ander aan omdat ik niet zo’n fan ben van rauwe courgetteplakjes dus grill ik ze in een grillpan of op de BBQ. Bij gebrek aan ricotta in huis gebruikte ik fetakaas. En tenslotte voegde ik er nog wat citroenschil aan toe. Het resultaat; een gezond borrelhapje bomvol zomerse smaken als citroen en basilicum.

Je zou de gevulde courgetterolletjes nog kunnen besprenkelen met wat balsamicocreme voor het serveren. Ik ben het eerlijk gezegd gewoon vergeten. Het resultaat was er niet minder om. En zeg nou zelf; zelfs als je al weken courgettes eet is dit toch een prachtig borrelhapje. Daar blijf je van eten 😉

Heb jij dit borrelhapje gemaakt na het lezen van deze blog? Ik zou het super leuk vinden om te lezen wat je er van vond in een reactie hieronder.

Gevulde courgetterolletjes met feta, citroen en pijnboompitten van de BBQ

Voor ongeveer 8 rolletjes

Ingredienten 

  • 1 kleine courgette
  • 100 gram fetakaas
  • 20 gram geroosterde pijnboompitjes
  • handje fijngeknipte basilicum
  • fijngeraspte citroenschil van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • goede kwaliteit olijfolie
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

1. Schaaf de courgette in de lengte in plakjes met en kaasschaaf. Het eerste en het laatste plakje gebruik je niet.

2. Verhit een grillpan of BBQ en gril de courgetteplakjes kort aan beide zijden tot ze lichte grillstreepjes hebben.

3. Meng ondertussen de feta, pijnboompitjes, basilicum, citroenschil en citroensap door elkaar met een vork. Maak iets zachter en smeuiiger met een scheut olijfolie.

4. Draai de peper over de courgetteplakjes, leg er een theelepel van de fetavulling op en rol op.

Bron: 100% Ramsey van Gordon Ramsey

gevulde courgette rolletjes maken
Gevulde courgetterolletjs met feta, citroen en basilicum
Afdrukken

Gevulde courgetterolletjes met feta, citroen en pijnboompitten

Gevulde courgetterolletjs met fetakaas

Voor ongeveer 8 stuks 

  • Genoeg voor: 8 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 100 gram fetakaas
  • 20 gram geroosterde pijnboompitjes
  • handje fijngeknipte basilicum
  • fijngeraspte citroenschil van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • goede kwaliteit olijfolie
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

1. Schaaf de courgette in de lengte in plakjes met en kaasschaaf. Het eerste en het laatste plakje gebruik je niet.

2. Verhit een grillpan of BBQ en gril de courgetteplakjes kort aan beide zijden tot ze lichte grillstreepjes hebben.

3. Meng ondertussen de feta, pijnboompitjes, basilicum, citroenschil en citroensap door elkaar met een vork. Maak tenslotte iets zachter en smeuiiger met een scheut olijfolie.

4. Draai de peper over de courgetteplakjes, leg er een theelepel van de fetavulling op en rol op

Trefwoorden: courgette, barbecue, feta, vegetarisch

2 Comments

  1. Dit borrelhapje viel zeer goed in de smaak bij mijn gasten. makkelijk op voorhand te maken. ga het zondag weer maken en meenemen naar een vriendendinertje als presentje voor de gastvrouw.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.