Voor op de BBQ; gevulde champignons

gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes

Gevulde champignons doen het altijd goed als hapje van de BBQ. Manlief en ik zijn een tijdje fan geweest van gevulde champignons met blauwe kaas omwikkeld met ontbijtspek. Maar omdat ik niet om alle BBQ gerechtjes ontbijtspek wil wikkelen (hoe verleidelijk ook) ging ik op zoek naar een andere toevoeging.

Het werden uiteindelijk gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes. De gefrituurde uitjes voegen net dat extra umami smaakje toe. Ik gebruikte eigenlijk altijd de eerste de beste blauwe kaas die ik zag liggen. Maar de laatste keer viel me op dat een pittige gorgonzola te veel van het goede is. Neem liever een iets mildere blauwe kaas. En zorg dat de kolen niet te heet zijn, dat veroorzaakt een beetje een rubberachtig smaakje.

Tot zover alles wat er schrijven valt over zo’n simpel hapje als gevulde champignons van de BBQ.
Ze zijn uiteraard ook lekker uit de oven. De temperatuur komt niet zo heel nauw; ergens tussen de 150 en 180 graden. Na ongeveer een kwartiertje zie je vanzelf dat ze goed zijn.

BBQ hapje; gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes

Voor 12 stuks

Ingredienten 

  • 1 grote bak kastagnechampigons
  • stukje niet te sterke blauwe kaas
  • gefrituurde uitjes (kant-en-klaar)

Bereidingswijze

1. Verwijder het steeltje van de champignons zodat je ze kunt vullen.

2. Vul de champignons met blauwe kaas en leg ze in een aluminiumschaalte (of een ovenschaal als je ze in de oven bereid).

3. Bestrooi elke champignon met wat gefrituurde uitjes en bak indirect in een gesloten BBQ op ongeveer 150 graden tot de kaas gesmolten is en de champignons gaar zijn.

Ook een lekkere variatie van gevulde champignons op de BBQ zijn die met feta en zongedroogde tomaatjes van Grillfun. Op zoek naar meer lekkere hapjes van de BBQ (ik noem ze BBapas), kijk dan ook eens naar mijn recept voor Jalapeno poppers of Perzische kippenvleugels.

gevulde champignons met blauwe kaas en gefrituurde uitjes

Gevulde champignon met blauwe kaas en gefrituurde uitjes uit de oven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.