Geroosterde pompoen uit de oven

Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Met dit recept voor geroosterde pompoen uit de oven kun je alle kanten op. Ik weeg het niet eens af maar vul gewoon mijn grote ovenplaat met pompoenblokjes. Je kunt ze uiteraard als bijgerecht serveren maar het liefst verwerk ik ze in een ander gerecht zoals:

Of ik pureer de geroosterde pompoenblokjes (dan gebruik ik geen amandelschilfers) en gebruik de saus zoals in deze recepten:

De geroosterde pompoensaus is ook prima in te vriezen. Je vindt het recept voor geroosterde pompoen uit de oven hieronder.

P.s. heb jij mijn boek Het Bourgondische Bitterballenboek al in je bezit? Hét must-have kookboek voor bourgondiërs! Nu ook verkrijgbaar als ePub.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Geroosterde pompoen uit de oven


Ingrediënten

Scale
  • 1 grote (fles) pompoen, geschild 
  • scheutje olijf – of zonnebloemolie
  • peper & zout
  • evt. amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm (dit komt niet heel precies) en verdeel ze over een grote bakplaat.

3. Besprenkel met de olie, meng die met je handen door de pompoenblokjes en breng op smaak met peper en zout.

4. Bak ongeveer 30 minuten en schep de pompoenblokjes halverwege een keer om. 

5. Indien je wat amandelschaafsel mee wilt bakken dan voeg je die de laatste 8 minuten toe. Of bereid de pompoenblokjes eerder en voegt het amandelschaafsel pas toe als je de blokjes opwarmt in de oven voor het serveren. 


Trefwoorden: pompoen

Stukjes geroosterde pompoen op bakplaat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.