
Met dit recept voor geroosterde pompoen uit de oven kun je alle kanten op. Ik weeg het niet eens af maar vul gewoon mijn grote ovenplaat met pompoenblokjes. Je kunt ze uiteraard als bijgerecht serveren maar het liefst verwerk ik ze in een ander gerecht zoals:
- Pasta met stoofvlees en pompoen
- Risotto met paddestoelen en pompoen
Of ik pureer de geroosterde pompoenblokjes (dan gebruik ik geen amandelschilfers) en gebruik de saus zoals in deze recepten:
De geroosterde pompoensaus is ook prima in te vriezen. Je vindt het recept voor geroosterde pompoen uit de oven hieronder.
P.s. heb jij mijn boek Het Bourgondische Bitterballenboek al in je bezit? Hét must-have kookboek voor bourgondiërs! Nu ook verkrijgbaar als ePub.
Afdrukken
Geroosterde pompoen uit de oven
Ingrediënten
- 1 grote (fles) pompoen, geschild
- scheutje olijf – of zonnebloemolie
- peper & zout
- evt. amandelschaafsel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm (dit komt niet heel precies) en verdeel ze over een grote bakplaat.
3. Besprenkel met de olie, meng die met je handen door de pompoenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
4. Bak ongeveer 30 minuten en schep de pompoenblokjes halverwege een keer om.
5. Indien je wat amandelschaafsel mee wilt bakken dan voeg je die de laatste 8 minuten toe. Of bereid de pompoenblokjes eerder en voegt het amandelschaafsel pas toe als je de blokjes opwarmt in de oven voor het serveren.
Trefwoorden: pompoen

Geef als eerste een reactie