Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aubergine van de BBQ met Aziatische tahina

Geroosterde aubergines met Aziatische tahina


Omschrijving

Voorgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 2 aubergines
  • 1 lente-ui
  • 1 sjalot
  • 1 rode of gele peper, pitjes verwijderd
  • 1 snufje zeezout
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 8 cherrytomaatjes
  • 3 takjes koriander

Voor de Aziatische tahina: 

  • 50 gram tahina (goede kwaliteit uit plastic pot uit Israel, Jordanie, Libanon of Palestina) 
  • 25 ml water
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel knoflook/gemberpuree 
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel mirin
  • 1/2 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 rode peper 

Bereidingswijze

1. Rooster de aubergines in zijn geheel in direct vuur. Dit kan op een gasvlam of rechtstreeks in de kooltjes van een BBQ. Roosteren in de oven kan ook; zet de grillstand aan en rooster tot de buitenkant verbrand is en de binnenkant zacht. Stop de aubergines in een afgedekte kom of plastic zak en laat iets afkoelen. Verwijder vervolgens de schil. 

2. Snijd het groen van de lente-ui, de sjalot en de peper zeer fijn. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en pluk de blaadjes van de takjes koriander.

3. Meng voor de tahina met alle ingrediënten behalve het water. Pas op het laatst roer je er het water doorheen tot de gewenste dikte is bereikt. Een beetje yoghurtachtig, misschien nog iets dunner. 

4. Halveer de aubergines en leg ze op 4 borden. Verdeel de Aziatische tahina er met een lepel overheen en garneer met de overige ingrediënten.