Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gerookte zalm hotshot met creme van komkommer

Gerookte zalm hotshot met crème van komkommer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

– 250 gram gerookte zalm
– 100 gram Griekse yoghurt
– 1 sjalotje, fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook, gehakt
– gesneden bieslook
– ½ komkommer geschild
– limoensap
– zout en peper
– olijfolie extra vierge
– evt. fijne cress als garneren
Extra nodig: amuseglaasjes


Bereidingswijze

1. Hak de zalm fijn met een groot mes. Breng op smaak met peper, het sjalotje, limoensap en olijfolie. Laat even intrekken.

2. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder het zaad. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe de komkommerblokjes in een schone doek en knijp hem uit zodat het overtollige vocht eruit is en het vruchtvlees droger.

3. Vermeng de helft van de komkommer met de yoghurt, doe er een beetje gehakte knoflook bij en breng op smaak met zout, peper en wat limoensap.

4. Doe de andere helft van de komkommerblokjes door de gerookte zalm. En verdeel de gerookte zalm over kleine glaasjes.

5. Maak af met de yoghurtkomkommerdip en garneer verder af met de fijne cress.