Gele rijst – bijgerecht

Gele rijst in schaaltje

Tja wat voor verhaaltje verzin je nu bij gele rijst? Dat vind zelfs ik een lastige. Het recept stond al een tijdje op mijn blog maar verstopt bij het recept voor Zuid Afrikaanse bobotie. Beide recepten waren hoognodig toe aan een update en nieuwe foto. Ik vind gele rijst als bijgerecht net even wat meer toevoegen dan gewone rijst. Het ziet er feestelijk uit met die gele kleur.

Geen lang verhaal over gele rijst dus. Ik ben flink aan het investeren in het updaten van de recepten op Worstenbrood & Wijn en het leek me wel handig als het recept voor gele rijst voortaan gewoon als ‘los’ recept is te vinden 😉

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gele rijst in schaaltje

Gele rijst – bijgerecht

  • Genoeg voor: 4 1x

Omschrijving

Bijgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 250 gram basmati rijst
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zachte boter
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • evt. 25 gram rozijnen

Bereidingswijze

Breng ruim water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe.
Laat het geheel 10 minuten koken. Giet het daarna af, laat nog even nagaren en roer voor het serveren nog een keer om. 


Trefwoorden: gele rijst, bijgerecht, kurkuma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.