Afdrukken

Albondigas: Spaanse gehaktballetjes gevuld met manchego

Spaanse gehaktballetjes gevuld met manchego in tapasschaaltje

5 van1 beoordelingen

Voor ongeveer 20 – 24 gehaktballetjes

Scale

Ingrediënten

Voor de saus: 

Voor de gehaktballetjes: 

Bereidingswijze

1. Pureer alle ingrediënten voor de saus met een staafmixer fijn. 

2. Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar op de blokjes manchego na.

3. Vorm nu ongeveer 20 balletjes van gelijke grootte van de gehaktporties. Ongeveer ter grootte van een kleine bitterbal 😉 

4. Druk vervolgens in elk gehaktballetje een stukje manchego en rol het gehaktballetje opnieuw rondom de kaas. 

5. Verhit een hapjespan met een flinke scheut olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.  Voeg vervolgens de saus toe aan de pan en sudder de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten verder gaar. 

Trefwoorden: albondigas, tapas, gehaktballetjes, Spaanse keuken