Omschrijving
Voor 4 personen als voorgerecht/salade
Ingrediënten
Scale
- 3 kleine aubergines of 2 normale aubergines
- 125 gram blauwe kaas* (bv. Gorgonzola of Roquefort), verkruimeld
- oude balsamico of balsamico-creme
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel extra vierge olijfolie
*of vervang door een lekkere zachte geitenkaas of feta.
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik je grote aubergines? Dan kun je ze eventueel halveren.
2. Meng de olijfolie door de vloeibare honing.
3. Verhit een BBQ direct (200 graden als je dit wilt meten). Grill de plakken aubergine tot ze zachter zijn en mooie grillstrepen hebben. Je hoeft ze niet van tevoren in te smeren met olie.
4. Verdeel de gegrilde plakken aubergine over 4 borden, besprenkel met de dressing, balsamicoazijn- of crème en blauwe kaas.
Trefwoorden: barbecue, BBQ, grillen, aubergine, vegetarisch