Gegrilde aubergine met blauwe kaas

Niet alle recepten die ik aan het uitproberen ben voor mijn BBQ-boek* pakken meteen goed uit. Soms weet ik eerlijk gezegd zelf nog niet wat ik precies voor ogen heb met een gerecht. Maar deze gegrilde aubergine met blauwe kaas was meteen een succes. Ik had bedacht dat ik ‘iets met aubergine’ wilde maken. En dacht eigenlijk aan rolletjes. Een beetje zoals deze gegrilde courgetterolletjes van de barbecue. Maar op Curaçao kun je eigenlijk niets plannen qua eten.

Je weet namelijk nooit wat er wel of niet te verkrijgen is in de supermarkt. Ik ging op zoek naar grote aubergines, maar kwam thuis met baby aubergines. Daar kon ik onmogelijk plakken van snijden en vervolgens oprollen. Dus werd het meer een salade of voorgerecht van de BBQ. Wij aten het als voorgerecht. Hou je niet van blauwe kaas? Geen probleem. Gegrilde aubergine combineert ook perfect met feta of geitenkaas.

Wat wel belangrijk is, is de kwaliteit van je balsamico-azijn. Heb jij net als ik toevallig nog zo’n prachtige fles uit Italië staan met een minimaal 8 jaar oude, stroperige balsamico? Die is perfect. Heb je alleen waterige balsamico-azijn uit de supermarkt? Die is veel te vloeibaar en niet geschikt. Gebruik in dat geval balsamicocreme.

*Over dat BBQ-boek lees je hier meer! Ik weet nog helemaal niet of dit recept er uiteindelijk in gepubliceerd wordt, maar wilde het sowieso al met je delen. Want van lekkere, makkelijke en eenvoudig te bereiden barbecuerecepten kun je er tenslotte nooit genoeg hebben 😉

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gegrilde aubergine met blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x
  • Categorie: Grillen

Omschrijving

Voor 4 personen als voorgerecht/salade


Ingrediënten

Scale
  • 3 kleine aubergines of 2 normale aubergines
  • 125 gram blauwe kaas* (bv. Gorgonzola of Roquefort), verkruimeld
  • oude balsamico of balsamicocreme
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie

*of vervang door een lekkere zachte geitenkaas of feta.


Bereidingswijze

1. Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik je grote aubergines? Dan kun je ze eventueel halveren.

2. Meng de olijfolie door de vloeibare honing.

3. Verhit een BBQ direct (200 graden als je dit wilt meten). Grill de plakken aubergine tot ze zachter zijn en mooie grillstrepen hebben. Je hoeft ze niet van tevoren in te smeren met olie.

4. Verdeel de gegrilde plakken aubergine over 4 borden, besprenkel met de dressing, balsamicoazijn- of crème en blauwe kaas.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.