Garnalencocktail met avocado á la Heston

Garnalencocktail met avocado

Deze Kerst aten we met mijn familie allemaal kleine gerechtjes. Ik heb mijn moeder, die helemaal geen keukenprinses is, deze garnalencocktail met avocado laten maken. Ze vond het in eerste instantie maar lastige ingrediënten. Waarschijnlijk miste ze het kant-en-klare flesje whiskycocktailsaus 😉 Maar uiteindelijk viel het haar 100% mee.

Ik heb het recept qua hoeveelheden wat aangepast. Heston gebruikt namelijk het dubbele recept voor de saus en 100 gram (gewone) garnalen per persoon als voorgerecht. Omdat ik garnalen behoorlijk prijzig vind, serveer ik het meestal als amuse. Of als onderdeel van een driedelig voorgerecht met andere kleine vishapjes.

Deze Hollandse garnalencocktail met avocado is ook geschikt voor zwangere vrouwen of kinderen. De cocktailsaus bevat namelijk geen alcohol. Hij is wel wat pittiger dan de gemiddelde cocktailsaus door het gebruik van cayennepeper.

Variatietips: vervang de ijsbergsla door little gem en de Hollandse garnalen door rivierkreeftjes.

Garnalencocktail met avocado á la Heston

Als amuse voor 6 personen

Ingrediënten

– 55 gram tomatenketchup
– 50 gram mayonaise
– 1/8 theelepel cayennepeper
– 6 druppels Worcestershire saus
– 5 gram citroensap
– zout en peper
– 200 gram Hollandse garnalen
– beetje ijsbergsla, fijngesneden
– 1 avocado, gepeld en fijngesneden

Bereidingswijze

1. Meng de tomatenketchup, mayonaise, cayenne peper, Worcestershire saus en citroen sap in een kom. Mix goed door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

2. Voeg de garnalen toe aan de saus zodat ze goed bedekt zijn.

3. Plaats de sla op de bodem van 6 glaasjes. Daarna de avocadostukjes. En vervolgens een flinke lepel van de garnalen met de saus.

Bron: Heston Blumenthal thuis van de Engelse *** kok Heston Blumenthal.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garnalencocktail met avocado

Heston’s Garnalencocktail met avocado


Omschrijving

Amuse of klein voorgerecht voor 6 personen


Ingrediënten

– 55 gram tomaten ketchup
– 50 gram mayonaise
– 1/8 theelepel cayenne peper
– 6 druppels Worcestershire saus
– 5 gram citroensap
– zout en peper
– 200 gram Hollandse garnalen
– beetje ijsbergsla, fijngesneden
– 1 avocado, gepeld en fijngesneden


Bereidingswijze

1. Meng de tomatenketchup, mayonaise, cayenne peper, Worcestershire saus en citroen sap in een kom en mix goed door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

2. Voeg de garnalen toe aan de saus zodat ze goed bedekt zijn.

3. Plaats de sla op de bodem van 6 glaasjes, daarna de avocadostukjes en vervolgens een flinke lepel van de garnalen met de saus.


Trefwoorden: garnalencocktail, hollandse garnalen, heston blumenthal

Vond je dit recept voor garnalencocktail met avocado lekker? Probeer dan ook zeker eens het komkommerhapje met garnalencocktail a la Jonnie. Ook de gerookte zalm hotshot met creme van komkommer is een aanrader in de categorie ‘kleine gerechtjes met vis of zeevruchten’.

Garnalencocktail met avocado in glaasje met lepeltje

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.