Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flammkuchen met pompoen

Flammkuchen met pompoen


Omschrijving

Voor 4 flammkuchen


Ingrediënten

Scale
  • 1 x recept flammkuchendeeg
  • stuk pompoen, geschild en in stukjes van 0,5 x 0,5 centimeter
  • 8 eetlepels crème fraîche (ik gebruik het liefst crème fraîche uit Normandie met 38% vet)
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden (evt. te vervangen door olijfolie met rode peper of pul biber)
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
  • pompoenpitten
  • versgemalen peper
  • evt. nog wat geraspte gruyere kaas

Extra nodig: KamadoBBQ of oven met pizzasteen, bakpapier. 


Bereidingswijze

1. Zorg dat je het flammkuchendeeg hebt gemaakt. Begin hier op tijd mee want het moet nog een uur rusten. Bestrooi met wat bloem en dek af met plastic folie tot je het gebruikt. 

2. Verwarm de oven of BBQ tot 240ºC of iets hoger, met de pizzasteen er al in.  Rol het deeg met een deegroller heel dun uit op bakpapier. Snijdt het in vier gelijke stukken. Bij gebruik op de pizzasteen in de BGE laat ik het bakpapier er gewoon onder zitten. Dit is veel makkelijk met het verplaatsen van flammkuchen. 

3. Verdeel op elk stuk uitgerold deeg 2 eetlepels crème fraîche en bestrooi met versgemalen peper. Beleg het deeg met de blokjes pompoen, spekreepjes, rode peperringetjes, wat rode ui en pompoenpitten. Zorg dat je het deeg niet te zwaar belegd. 

4. Zet de flammkuchen circa 10 min in de oven of BBQ. 


Trefwoorden: flammkuchen, pompoen