Flammkuchen met pompoen

Flammkuchen met pompoen

Vanaf het moment dat ik ‘Pizza Zucca’ op de menukaart van Osteria Vicini in Rotterdam zag staan wist ik; die wil ik als flammkuchen maken! Zucca is Italiaans voor pompoen en daar heb ik altijd genoeg van uit mijn moestuin. Flammkuchen met pompoen moest het dus worden. 🙂

De pancetta verving ik voor spekreepjes (die zijn nou eenmaal een stuk makkelijker verkrijgbaar), de rode peper door wat olie met gedroogde rode peper, de pijnboompitten door pompoenpitten en ik voegde nog wat rode ui toe. Het resultaat was geniaal. Ik gebruikte hetzelfde recept voor het deeg maar verdeelde het nu in 4 stukken in plaats van 2. Dat zorgde voor flinterdunne en knapperige flammkuchen met pompoen.

Omdat ze zo’n groot succes waren kreeg ik meteen visioenen van flammkuchenfeestjes 😉 In plaats van naar binnen en buiten rennen kunnen we dan met z’n allen lekker buiten staan rond de BBQ. Met een biertje of witte wijn uit de Elzas. In de restwarmte kunnen dan nog mooi wat lekkere hapjes zoals deze jalapeno poppers of de camembert met pecannoten in gezouten karamel.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flammkuchen met pompoen

Flammkuchen met pompoen


Omschrijving

Voor 4 flammkuchen


Ingrediënten

Scale
  • 1 x recept flammkuchendeeg
  • stuk pompoen, geschild en in stukjes van 0,5 x 0,5 centimeter
  • 8 eetlepels crème fraîche (ik gebruik het liefst crème fraîche uit Normandie met 38% vet)
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden (evt. te vervangen door olijfolie met rode peper of pul biber)
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
  • pompoenpitten
  • versgemalen peper
  • evt. nog wat geraspte gruyere kaas

Extra nodig: KamadoBBQ of oven met pizzasteen, bakpapier. 


Bereidingswijze

1. Zorg dat je het flammkuchendeeg hebt gemaakt. Begin hier op tijd mee want het moet nog een uur rusten. Bestrooi met wat bloem en dek af met plastic folie tot je het gebruikt. 

2. Verwarm de oven of BBQ tot 240ºC of iets hoger, met de pizzasteen er al in.  Rol het deeg met een deegroller heel dun uit op bakpapier. Snijdt het in vier gelijke stukken. Bij gebruik op de pizzasteen in de BGE laat ik het bakpapier er gewoon onder zitten. Dit is veel makkelijk met het verplaatsen van flammkuchen. 

3. Verdeel op elk stuk uitgerold deeg 2 eetlepels crème fraîche en bestrooi met versgemalen peper. Beleg het deeg met de blokjes pompoen, spekreepjes, rode peperringetjes, wat rode ui en pompoenpitten. Zorg dat je het deeg niet te zwaar belegd. 

4. Zet de flammkuchen circa 10 min in de oven of BBQ. 


Trefwoorden: flammkuchen, pompoen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.