
Quesadillas met refried beans
Soms is een recept de eerste keer zo ontzettend goed gelukt dat ik hem maar meteen uitwerk. Zo ook deze quesadillas met refried beans die ik gisteren op tafel zette voor manlief en mij. Is […]
Soms is een recept de eerste keer zo ontzettend goed gelukt dat ik hem maar meteen uitwerk. Zo ook deze quesadillas met refried beans die ik gisteren op tafel zette voor manlief en mij. Is […]
Dit recept voor pasta met courgette en vis uit blik is denk ik wat ik de laatste maanden het meest heb gemaakt. Toch was het nog niet vinden te op mijn blog. Terwijl we dit […]
Snijbiet; ik ben er gek op! Mijn moestuin staat er dan ook niet voor niets bomvol mee. Dit jaar helaas alleen in de groene variant. Maar volgend jaar ga ik ook zeker de regenboogsnijbiet weer […]
Nu de zomer officieel is begonnen en er tropische temperaturen voorspeld worden doe ik niets liever dan buiten borrelen en buiten eten. En het liefst ook nog buiten koken. Want als ik eenmaal in het […]
Deze plaattaart met asperges, serranoham en geitenkaas was meteen een succes! Dus zonder al te uitgebreid verhaal heb ik hem maar meteen online gezet 🙂 Ik maakte hem de eerste keer met geraspte appel, maar […]
Dit recept voor macaroni met witlof, ham en kaas heeft wel iets weg van een Hollandse versie van Mac & Cheese. Ik had al witlof in huis gehaald voor de klassieker witlof met ham en […]
Waarom ik deze plaattaart met witlof, rauwe ham en blauwe kaas niet bij een etentje durf te serveren? Ik heb eigenlijk geen idee. Ergens zit in mijn hoofd de gedachte dat zo’n plaattaart met een […]
De laatste weken staat opvallend vaak deze traybake met wintergroenten op het menu in huize Worstenbrood & Wijn. Met de deadline voor Het Bourgondische Bitterballenboek die rap nadert, mijn ‘normale’ betaalde baan waar ook het […]
Dit recept voor Jamie’s couscous met lamsworstjes is al jaren een favoriet in huize Worstenbrood & Wijn. Ik maak hem regelmatig klaar op een doordeweekse dag (of laat manlief het doen als hij eerder thuis […]
Heb jij weleens snijbiet gegeten? Grote kans van niet. Ik heb het namelijk nog nooit in de supermarkt zien liggen. Wat best wel bijzonder is want snijbiet (warmoes op z’n Vlaams en chard in het […]
In dit recept voor spaghetti met kastanjechampignons, tahin en harissa heb je eigenlijk helemaal niet in de gaten dat er geen vlees in zit. De champignons worden namelijk grofgehakt en eenmaal gebakken heeft het dan […]
Er staat weer een week met tropische temperaturen voor de deur! En op dat soort dagen wil je het liefst niet te lang in de keuken staan. Ook niet om de BBQ voor te bereiden. […]
Als echte aspergeliefhebber blijft mijn favoriete manier om ze te eten toch op klassieke wijze met ham en ei, sinds een paar jaar bereid ik ze in de stoomoven. Dit recept van pasta met asperges […]
Dit gerecht van bulgur met kippendijshoarma is nou een typisch receptje dat het hele jaar door een succes is. Het idee hiervoor is gebaseerd op een recept van HelloFresh. Maar dan met iets meer groenten […]
Deze pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes staat zonder al te veel moeite snel op tafel. Ideaal dus voor doordeweeks. Mocht je nou nog sneller klaar willen zijn dan kun je de pompoensaus al eerder maken. […]
Er staan al meerdere nachosrecepten online op Worstenbrood & Wijn maar die zie ik niet echt als volwaardige maaltijd. Eerder als uitgebreide borrelhap. Een collega bracht me echter op het idee om er een ovenschotel […]
Dit recept voor pasta met palmkoolsaus is gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘ Zes Seizoenen’. Sinds ik dat kookboek als recensie-exemplaar kreeg toegestuurd (mijn uitgebreide recensie daarover lees je hier) heb ik er […]
Deze clafoutis met blauwe kaas en snijbiet (en stiekem nog heel veel ander groens uit mijn moestuin) is 100% geïnspireerd op de Andijvieclafoutis met blauwe kaas van Em’s Real Food. Een ontzettend fijn recept dat […]
Ik was zo ontzettend in mijn nopjes met dit recept voor Courgetti Carbonara dat ik het meteen op Instagram plaatste. Het uitgewerkte recept is nu dus ook te vinden op de blog. Is het niet […]
Het is gewoon wéér gelukt om een heerlijk courgetti gerecht te bedenken! Deze keer aten we courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten. Met de kippendij bakte ik wat stukjes wortel, paprika, sugarsnaps en […]
Copyright © 2023 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes