De ideale BBQ borrel; met voorbereide BBQ borrelhapjes

BBQ borrelhapjes

Slechts 2 uurtjes in de keuken om voorbereidingen te treffen en de rest van de avond gezellig met je gasten en een biertje/bubbel/roseetje naast de BBQ zitten en genieten van alle lekkere hapjes die daar vanaf komen? Dat is zo’n beetje hoe mijn ideale BBQ borrel eruitziet in de zomer. En dat is me met onderstaand menu dus gewoon gelukt!

Op de heerlijk warme Hemelvaartsdag dit jaar kon ik dit BBQ borrelmenu in de praktijk testen. Een bevriend stel dat bleef slapen – in onze tot pipowagen omgebouwde schafkeet – zou rond 17.00 komen. Aangezien het zo ongeveer de mooiste dag van het jaar zou worden qua temperatuur was het besluit om de BBQ aan te steken al snel genomen.

Maar wat ik dus niet wilde was tijdens het bezoek nog veel in de keuken bezig zijn. Ik wilde er gewoon gezellig bij zitten, meekletsen en een wijntje drinken. Het enige wat ik uiteindelijk nog heb gedaan is de door mij voorbereide BBQ borrelhapjes op onze Big Green Egg zetten. Echt. Dat is alles. Okay, ik heb ook nog wat barbecuesaus lopen kwasten op de kippenvleugeltjes en de jalapeno poppers. En de aubergines geroosterd en gepeld. Een heel klein beetje valsspelen dus. Maar het idee is duidelijk; zoveel mogelijk vooraf bereiden en genieten van het mooie weer.

Het BBQ borrelhapjes menu

Hieronder volgt eerst het hele menu zoals ik dat op de BBQ borrel serveerde. Ook in die volgorde. Daarna zal ik de voorbereidingen en de tijd die daarvoor nodig is nog toelichten.

Wat er op het menu stond van onze zeer relaxte BBQ borrel in de tuin:

Zelfgemaakte bitterballen
(technisch gezien gaan deze natuurlijk niet op de BBQ maar bij een bourgondische borrel mogen ze niet ontbreken ;))

Camembert met pecannoten in gezouten karamel

Aspergehapje met serranoham

Jalapeno poppers

Gegrilde kippenvleugels met gemberbier

Geroosterde aubergine met Aziatische tahina

Marshmellows/chocolade/bourbon/karamel

Op de zelfgemaakte bitterballen na – die ik standaard in de vriezer heb liggen- maakte ik alle bovenstaande gerechten in 2 uur klaar. Jij doet er misschien iets langer over want ik had alle recepten al eens eerder gemaakt.

Ook het maken van de karamel – die je zowel bij de camembert als bij het dessert nodig hebt – is niet meegerekend in deze tijd. Ik heb dit altijd op voorraad. Of je koopt een kant-en-klaar potje.

Bij de geroosterde aubergine is het overigens geen kwestie van alleen nog op de BBQ leggen. Hiervoor rooster je de aubergines rechtstreeks in de BBQ kolen. Ik heb het velletje eraf gepeuterd gewoon waar de gasten bij waren. Alle andere toppings lagen al klaar. Het was dus alleen nog en kwestie van over de borden verdelen.

Nog een BBQ borrelhapjes menu

Update 5 augustus. Ik organiseerde vorig weekend weer een BBQ borrel met onderstaand menu. Wederom binnen 2 uur voorbereiding klaar.

Crudites met ansjovis-aioli dip

Bitterballen (what else šŸ˜‰

Camembert met aardbeienjam + geraspte citroenschil (recept van BosscheSnert)

Gevulde champignons met feta, knoflook en zongedroogde tomaat naar recept van Grillfun

Mini Paprika poppers

Aziatische Pork Belly Burnt Ends naar recept van MarcoBBQ

Marshmallows met chocolade, bourbon en gezouten karamel

BBQ borrelhapjes

5 Comments

  1. Oeh…dit zijn echt ideale recepten! Vriendlief is dol op barbecueĆ«n, en ik vind het heerlijk om borrelhapjes te maken (en te eten off course)… de perfecte combi dus! Daarnaast doe ik natuurlijk ook mee voor die toffe #goodiebag! Whoopwhoop!

  2. Bbq is het ultieme zomergevoel en met deze hapjes kan ik dus ook gewoon lekker aan tafel zitten en genieten ! Ik zou er zelf nog spareribs aan toevoegen, de dag ervoor lekker gemaakt en de dag zelf alleen nog even opwarmen op de Bbq. #goodiebag

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.