De 10 lekkerste vega recepten op Worstenbrood & Wijn

Tortillachips met pittige bonenstoof en feta

Met de Nationale Week Zonder Vlees in het vooruitzicht vond ik het een mooie gelegenheid om de lekkerste vegetarische recepten op Worstenbrood & Wijn op een rijtje te zetten. Daarom hieronder, in willekeurige volgorde, voldoende inspiratie om de week (en voor degenen die meedoen aan Meatless March de maand) door te komen zonder vlees ook maar 1 moment te missen. Ennuh alle vegetarische recepten zijn natuurlijk ook de rest van het jaar lekker.

Overigens doe ik zelf niet mee aan de Week Zonder Vlees. Niet omdat ik er niet achter sta maar omdat ik het hele jaar door al minder vlees eet. Less Meat dus in plaats van MeatLess. Wie wel de uitdaging aanging en dat al in februari deed was medefoodblogger Suzanne van Suus Kookt. Je leest haar ervaring in de blog die ze daarover schreef: ‘Ik at een maand geen vlees en dit gebeurde er’. Wat denk je? Is het iets voor jou om uit te proberen?

1. Tortillachips met pittige bonenstoof en feta

Een vega favoriet voor doordeweeks. En zeg nou zelf; alleen al van zo’n tafel met van die vrolijk gevulde bakjes wordt je toch al blij?

Tortillachips met pittige bonenstoof en feta

2. Vegan courgetti met knapperige tofu

Een van de weinige vegan recepten op Worstenbrood & Wijn maar ik zou het niet delen als het niet gewoon ontzettend lekker is. Gewoon proberen dus. Of even wachten tot de courgette weer in het seizoen is.

vegan courgetti met tofu

3. Gegrilde aubergine met gekruide kikkererwten en walnootsaus

Dit is echt een vegetarisch toprecept. Niet iets wat je even snel op een doordeweekse avond klaar maakt maar echt de moeite voor in het weekend. Ook tijdens een etentje met vrienden misstaat dit niet op je eettafel en ik betwijfel of er carnivoren zijn die het vlees missen.

gegrilde aubergines met gekruide kikkererwten

4. Rodekooltaart met geitenkaas en walnoten

Ook niet iets om even snel te maken maar een topper op tafel in het weekend.

rodekooltaart met geitenkaas, appel en walnoten
Fotocredits: Caroline Brouwer

5. Bietencarpaccio met rucola, walnoten en geitenkaas

Zoek je een feestelijk vegetarisch voorgerecht? Met rauwe plakjes rode biet, rucola, walnoten en geitenkaas zet je zo een vegetarische ‘carpaccio’ op tafel.

Carpaccio van rode biet

6. Tortilla met aubergine, honing & blauwe kaas

Als je eenmaal deze tortilla hebt geproefd dan wil je niet meer anders. Serveer hem als avondmaaltijd met een salade of in puntjes bij een (vegetarisch) tapasavondje.

Tortilla van aubergine, blauwe kaas en honing
Het eindresultaat; een stevige tortilla met ontzettend veel smaak.

7. Ravioli met geroosterde groenten uit de oven

Nog een ideaal vegetarisch recept voor doordeweeks; ravioli koken, alle groenten in de oven roosteren en door elkaar mengen met wat Parmezaanse kaas. Makkelijker wordt het niet.

Ravioli met geroosterde groenten uit de oven

8. Pita met kikkererwten en harissasaus

Ook dit is al jaren een favoriet gerechtje doordeweeks in huize Worstenbrood & Wijn. Vegetarisch en ontzettend snel klaar.

Pita met kikkererwten en harissasaus

9. Geroosterde bloemkoolsalade met druiven, hazelnoten en kaas

Met een bord vol van deze bloemkoolsalade zit je echt supersnel aan je dagelijkse dosis groenten.

Bloemkoolsalade met druiven en kaas

10. Hollandse kaasfondue met tomatensaus

Ik zie dit niet eens als een vegetarisch gerecht maar dat is het natuurlijk wel. En zo ontzettend lekker dat dit ook voor de notoire vleeseters een feestje is. Geloof me; als je kaasfondue eenmaal volgens dit recept hebt gemaakt wil je niet anders meer.

Hollandse kaasfondue met Goudse kaas en tomatensaus

Update 27 maart 2019: Nog een fijn overzicht met lekkere vegetarische recepten van mijzelf en medefoodies vind je op de blog The Baking Bucketlist.

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.