Dag 8: Naar Spanje, Rubiaes – Tui (20 km)

Een kort blogje vandaag: nog steeds bij elke stap pijn door de blaren. Veel keien en stenen om op te lopen en dat werkt niet mee. Ook weer wat flinke klimmetjes maar de afdalingen vind ik het lastigst. Zeker omdat het gedurende de dag steeds miezert en alles dus glad is. Ik ben ook niet heel blij met mijn wandelschoenen tot nu toe maar betwijfel of het echt aan de schoenen ligt of aan de ondergrond. Ik zal het er in ieder geval mee moeten doen.

Het was toch grotendeels een fijne wandeldag langs een mooie route. Ik had een fijne koffie/ontbijtstop in Sao Bento bij de plaatselijke bar. Waar ik nog bijna mijn wandelstokken liet staan… En het lukte me nog om in de allerlaatste Portugese stad – Valenca- eindelijk bij een Churrasceria (BBQ restaurant) te lunchen met gegrilde kip. En friet én rijst. Ik snap helemaal niets van die dubbele koolhydraten die je hier steeds geserveerd krijgt.

Galica zelf is een prachtig plaatsje met een stadsmuur maar ik heb er maar weinig van gezien. Het laatste uur begon het namelijk flink te regenen en ben ik snel door naar Spanje gewandeld. Waar ik helemaal koud en nat aankwam en de vermoeidheid pas echt voelde na een warme douche.

Vandaag boekte ik een eigen kamer in een albergue maar wel met gedeelde badkamer. En ik kwam Tobi en Johanna weer tegen. Altijd gezellig om samen te kunnen eten en drinken. Ik had een hele tapastour gepland maar 3 van de 4 tapasbars waren gesloten. Ondanks dat ze volgens Google open zouden moeten zijn… Maar het is nog echt laagseizoen dus we schoven aan bij het enige restaurant wat wel open was. Gelukkig smaakte het allemaal heerlijk. Het is hier trouwens een uur later dan in Portugal en dezelfde tijd als in Nederland.

Inmiddels ben ik een week weg en zit ik er weer helemaal in. Ja deze camino is heel anders dan mijn eerste camino maar ik ben blij dat ik ben gegaan. Dat er een volgende camino komt staat ook al vast. Als het pelgrimsvirus je eenmaal te pakken heeft gaat het niet meer weg. Nog 6 dagen wandelen en dan ben ik in Santiago.

Kosten dag 7: ik heb géén idee 🤣 Maar ik probeer het uit mijn hoofd € 62,- (ontbijt met koffie €4, lunch €10, overnachting €34, biertje €2, avondeten €12)

Overnachting: Albergue Ideas Peregrinas

Kathedraal in Tui, Spanje

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.