Dag 7: Een flinke klim, Ponte de Lima – Rubiaes (18km)

Er was vandaag niet veel tijd om te piekeren want ik was te druk met omhoog ploeteren en kletsen tegelijk 😉 Zo kom je namelijk alleen maar Duitsers tegen en zo praat je bijna de hele route Nederlands. Ik liep vandaag Joas tegen het lijf maar er lopen nog 2 Nederlandse pelgrims. Niet dat ik daar perse naar op zoek ben trouwens maar het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hun verhaal te horen.

Inmiddels is me ook al een paar keer naar mijn verhaal gevraagd. Waarom ik deze camino loop. En behalve het feit dat ik gewoon heel graag nog een keer naar Santiago de Compostella wilde lopen zit er natuurlijk toch wel een reden achter. Want bijna niemand gaat ‘zomaar’ een paar honderd kilometer wandelen.

Het feit dat ik sinds kort niet meer werk, dat ik de komende 3 – 5 jaar ook niet hoef te werken en aan de andere kant van de wereld (soort van) in een heel andere cultuur en klimaat ga wonen speelt natuurlijk wel mee. Na een kleine identiteitscrisis met de vraag ‘wie ben ik straks nog behalve de vrouw van’ en een paar maanden vrij tot ons vertrek besloot ik dat het de hoogste tijd werd om weer de gele pijlen te gaan volgen.

Die gele pijlen staan er gelukkig in overvloed. En vandaag brachten ze me langs het lastigste stukje op deze route: een pittige klim omhoog op een natgeregende ondergrond en flinke keien. Ik was mezelf ontzettend dankbaar dat ik ondanks twijfels mijn wandelstokken bij had. En dat ik dat toch maar gewoon weer gedaan heb.

Uiteindelijk bleken Joas en ik de enigen in de albergue. En aangezien ik toch altijd teveel kook én ik het onzin vind om los van elkaar te koken kookte ik voor twee. Een flinke pan vol pasta met heel veel groenten en een mix van gerookte stukjes worst en spek. Dat geeft weer ruimte voor een avondje tapas morgen 😉

Kosten: 35,- (koffie en broodje €4, boodschappen € 12, koffie €1, overnachting €12, was €6)

Overnachting: Casa Sao de Sebastião

7 Comments

  1. Klinkt als een top dagje! Inderdaad fijn als je even lekker kan kletsen met iemand die jou eigen taal ook spreekt.
    Het eten ziet er heerlijk uit. Lekker veel vitamientjes!
    Slaap lekker zo en heel veel succes weer morgen!

    Liefs Kelly

  2. Je bent weer helemaal in je pelgrims-doen. Grappig te zien dat je toch altijd een paar dagen moet acclimatiseren. Ik denk dat je dat op de Frances ook had gehad ondanks het meer bekende terrein, Maar verleg je grenzen en geniet van deze ‘Portugues’ Heerlijk hoor. Succes weer morgen!

  3. Je bent weer helemaal Pelgrim! Enne “de vrouw van” moest ik heel hard om lachen want ik ken ene Ilona en die haalt vast wel weer iets in haar hoofd om te doen/ontdekken/uit te zoeken 😜

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.