Dag 12 Soul searching op de Camino Portugues: Pontevedra – Caldas de Reis (21 km)

Pontevedra op de Camino Portugues

Ik vertrok op zondagochtend met een zonnetje vanuit Pontevedra maar na een uur begon het weer te regenen. En dat stopte pas een half uur voor aankomst in Caldas de Reis. Alhoewel dat niet fijn is qua kou, het feit dat je verkleumd en nat aankomt, onderweg regelmatig wegglibbert en je niet even uit kunt rusten op een bankje is het het perfecte wandelweer voor wat soul searching 😉

Ik stel mezelf al een tijdje de vraag: wie ben ik nog zonder werk, zonder onderneming, zonder eigen inkomen en zonder mijn vrienden en familie om me heen als we vanaf volgende maand (!) op Curaçao wonen. En alhoewel ik daar al wel aan uit ben is er ook nog die andere vraag. Wat ga ik de komende jaren en daarna doen? Wil ik weer terug in loondienst bij de politie? Terug naar een kantoorbaan en de kantoortuin? En alhoewel ik het antwoord daarop eigenlijk al wel weet is de vraag: wat dan wel?

Soul searching is the process of figuring out your purpose, your motivations, and what may need to change in your life  in order to live in greater alignment with your true self. It often occurs as a result of feeling out of touch with yourself, or like something is missing.

Ik vond deze betekenis op mindbodygreen.com
Pontevedra op de Camino Portugues

Want ik kan wel leuk meer kookboeken willen maken en uitgeven maar kan ik daar ook de hypotheek van betalen? En losstaand daarvan: ik vind dat kookboeken/online ‘wereldje’ niet perse heel leuk. Het gaat vooral om wie je kent en hoeveel social media bereik je hebt en niet zozeer om goede recepten. Dat is misschien iets te kort door de bocht en ik weet zeker dat ik daar mijn eigen plekje in kan vinden maar is dat genoeg? En wanneer is het eigenlijk genoeg? Wil ik wel op social media actief ‘moeten’ blijven om met producten (of dat nou kookboeken, kookworkshops of de KookboekAcademie is) zichtbaar te zijn en te verkopen.

Het antwoord daarop weet ik eigenlijk ook al en dan komt weer de vraag: maar wat dan wel. En daar zijn die hele dagen wandelen in de regen perfect voor om een antwoord op te vinden. Niet dat ik verwacht daar in de laatste 3 dagen een sluitend antwoord op te vinden trouwens. Ik heb tenslotte 3 jaar om daar achter te komen. Maar wandelen in de regen helpt. En als uiteindelijk de conclusie is dat ik terug ga naar de politie of toch verder ga met mijn onderneming dan is dat ook helemaal prima.

Vandaag liep ik trouwens niet alleen. Net voor het begon te regenen kwam ik Lydia weer tegen onderweg. We trokken beide de conclusie dat het gezelliger was om al kletsend door deze regenachtige dag te wandelen dan alleen. Nu het einde van de route nadert kom je sowieso meer pelgrims tegen onderweg. Zeker op zo’n natte dag want iedereen schuilt wat langer bij de koffiestops onderweg in de hoop dat het zo droger wordt 😉 De route van vandaag was prachtig en zou echt fijn zijn geweest als de zon scheen. Helaas heb ik er geen foto’s van want het lukt me niet mijn telefoon te ontgrendelen als het scherm nat is en/of ik natte vingers heb. Het zouden ook erg donkere en grijze foto’s zijn geweest.

Na deze natte en koude wandeling was ik blij dat ik meteen in kon checken in het appartement wat ik boekte. Met 4 slaapkamers en 2 badkamers was het veel te groot voor mij alleen. Ik ben meteen een uur in bad gaan zitten om op te warmen. Over de rest van de avond zal ik morgen verder schrijven. Als ik dit typ op maandagochtend is het namelijk de hoogste tijd om me klaar te gaan maken voor de één na laatste wandeldag. Morgen kom ik aan in Santiago de Compostella ❤️

Kosten dag 12: € 44,- (2 koffie en broodje €6, cola €2, appartement €36)

Praktische tip: als de verwarming op je kamer niet werkt of niet aanwezig is kun je prima kleren drogen met een föhn

1 Comment

  1. Wat je dan wel wilt dat komt vanzelf. Ik ben ook zo lang zoekende geweest en denk nu wel dat ik mijn roeping gevonden heb met mijn croissants en werk straks vanaf 4 april in een hele leuke gezellige groentenwinkel voor 3 dagen per week.

    Dus jou roeping komt vanzelf in je hoofd als het zo ver is. Tot die tijd lekker genieten van alles wat komen gaat.

    Succes weer vandaag

    Liefs Kelly

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.