Dag 11: de hele dag regen, Redondela – Pontevedra (20 km)

Er gaat echt niets boven een warme douche na een dag wandelen! Zeker niet als je net als deze peregrina letterlijk de hele dag in de regen hebt gewandeld. De andere dagen was het vaak maar een buitje of wat miezerregen maar vandaag helaas een echte slechte dag. Qua weer dan.

Maar eerst nog even terug naar gisteren. Ik vertrok zodra het licht was uit het hostel met de bedbugs en had er flink de pas in om op tijd in Redondela te arriveren en mijn stappenplan uit te voeren. Dat liep allemaal voorspoedig. Ik was er vóór 12.00u, kocht een bedbugspray en grote vuilniszakken en checkte om 12.30u in bij het pension. Waar ik alles in de vuilniszakken achter liet om eerst te gaan lunchen want die etenstijden in Spanje blijven toch wel een dingetje. Om 13.00u zat ik bij restaurant SAMOA wat me door maar liefst twee locals werd aangeraden. Ik was letterlijk de enige die op dat tijdstip eten bestelde, voor de Spanjaarden is dat veel te vroeg.

Bedbugfixplan deel 1…

De rest van de middag was ik druk met alles op 60 graden wassen en drogen. Ik was echt heel erg blij met de grote wasmachine en droger bij Pension A Boa Estrela. Iets minder blij was ik met de andere gasten die om middernacht binnen kwamen en enorm veel herrie maakten… Een eigen kamer boeken is absoluut geen garantie voor een goede nachtrust. Zijn het geen bedbugs of andere pelgrims die me wakker houden dan is het vaak ofwel te warm ofwel te licht om goed te slapen. Lekker in mijn eigen bed slapen is iets waar ik op dit moment het meest naar uitkijk.

Mijn lunch bij Samoa

’s Avonds sprak ik weer af met Tobi en Johanna om samen te gaan eten. Dat was geen succes. We belandden bij Baracca de Fredy en hadden daar de slechtste tapas ever. Alles kwam uit de frituur, smaakte naar frituur en werd geserveerd met friet. Zelfs de bestelde patatas bravas kwamen in de vorm van friet… We hebben inmiddels allemaal zin in versgemaakt eten met veel verse groenten.

Alleen maar gefrituurd eten bij Baracca de Fredy, géén aanrader

Dag 11 op de Camino Portugues Central

Vandaag liep ik dus echt de hele dag in de regen. Leuk is anders maar toch hoort het er ook een beetje bij in Galicie. En ik kwam halverwege Lydia uit Haarlem tegen. Ze is vanaf de kustroute aangesloten op de centrale route en we blijken nogal wat dingen gemeen te hebben. Het was dus ondanks het baggerweer – we liepen letterlijk door de modder te baggeren – een supergezellige wandeling. Wat ook meezat vandaag is het feit dat dit de eerste dag is dat ik geen last meer heb van mijn blaren.

Lekker klauteren op natte keien

Lydia en ik kwamen zeiknat en verkleumd aan in Pontevedra en doken een Mexicaans restaurant in voor een late lunch. Nou ja dat was het plan maar het restaurant zat vol met locals – altijd een goed teken- dus we moesten buiten zitten. Daarna was ik wel echt klaar met de dag. Ik merk dat ik na een wandeldag en een warme douche niet veel zin en energie meer over heb om nog bezienswaardigheden te gaan bezichtigen, hoe mooi de stadjes waar we doorheen wandelen ook zijn. En dat vind ik inmiddels ook oké. Liever kruip ik lekker op of in mijn bed om dit soort blogjes te typen en op mijn telefoon te lezen. Ik had zelfs bedacht dat ik vanavond wel zin had om te Netflixen maar zul je zien dat net vanavond de WiFi in het hotel niet werkt…

Mexicaans bij Taqueria Sonora

Nog 3 wandeldagen voor de boeg. Hopelijk met iets minder regen.

Kosten dag 11 € 72,- (ontbijt en 2x koffie €6, lunch €20, boodschappen €6, overnachting hotel €40)

Aanrader : cafe Flora in Mos. Veel keus in fijne ontbijtjes. Restaurant Samoa in Redondela: super aardige bediening en heerlijk eten.

Praktische tip: een telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk lukt niet als zowel de telefoon als je vingers nat zijn…

2 Comments

  1. Piep

    ik duim dat de zon gaat schijnen vandaag, wandelt toch prettiger lijkt me… en je schiet lekker op.. genieten maar

    knuf

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.