Dag 10: wéér bedbugs… Porriño – Redondela (16 km)

Dag 10 op de Camino Portugues Central

Dat was een wel zeer korte nacht… Hoe schoon de badkamer en de kamers in Albergue Sendasur ook waren: ik werd tegen 02.00u wakker van bedbugs 😬 Ieder ander slaapt er misschien doorheen maar mijn huid is zo gevoelig dat ik het meteen voel als ik gebeten wordt. Het stomme is: ik had al een bepaald voorgevoel maar dat was helemaal nergens op gebaseerd.

Het hostel is namelijk echt ontzettend netjes en ik check sinds mijn vorige camino elk bed op sporen van bedbugs. En die waren er niet. Ik verbaas mezelf er over dat ik er niet door in paniek raak. Maar de kans dat je ze tegenkomt is nu eenmaal erg groot. Sinds de vorige ervaring durf ik mezelf wel bedbugexpert te noemen en er zit niets anders op dan er nu alles aan doen om ze kwijt te raken. En het aller- aller- allerbelangrijkste: zorgen dat ze met geen mogelijkheid ons huis in komen.

Bedbugs op de camino Portugues

Heel toevallig (of zou het geen toeval zijn?) had ik voor vanavond al een overnachting met wasmachine en droger geboekt. Het verdere stappenplan ziet er als volgt uit: Nadat ik zodra het licht is (ik typ dit midden in de nacht zittend op de grond want ik kan niet meer slapen) mijn hele rugzak napluis vertrek ik zo snel mogelijk en koop ik een spuitbus met antibedbugspray. Zodra ik ben ingecheckt in mijn kamer gooi ik meteen alle kleren die ik heb in de wasmachine en daarna in de droger. De rugzak met alle overige spullen spuit ik dan in en leg die een paar uur in een gesloten vuilniszak.

Dit proces zou genoeg moeten zijn maar mezelf kennende ga ik dit de komende dagen nog een paar keer herhalen. En manlief – die er echt panisch voor is – laat ik thuis in de auto alvast maatregelen nemen. Zoals de autostoelen bedekken met plastic. En als we volgende week samen thuis komen gaan we het ook weer doen zoals de vorige keer: buiten uitkleden en de rugzakken en andere spullen die niet in de wasmachine kunnen een week in de vriezer stoppen… Ik baal er flink van maar weet ook dat het niet veel zin heeft om me er heel druk over te maken. Die beestjes zijn een plaag en je kunt ze overal oplopen. De vorige keer was in een hotel met goede recensies en nu in een albergue met goede recensies…

Ik laat het hier bij voor vandaag. Niet eerder schreef ik de blog voor de komende dag al vóór 03.00u. Wat ik nu ga doen? Ik heb mijn wandelkleren goed uitgeplozen en ben op de grond gaan liggen. Bedbugs houden namelijk niet van een gladde ondergrond. Of ik nog kan slapen? Dat betwijfel ik…

Niet aanbevolen: Albergue Sendasur in Porriño. (maart 2022)

9 Comments

  1. O help, pechvogel. Wat een narigheid met die stomme beestjes. Ik krijg er zelf kriebel van. Weet nog van je ellende de vorige Camino. Sterkte en kill them 💪

  2. Oh jeetje wat een pech weer! Maar gaat goed komen! Je weet heel goed wat je moet doen zoals ik lees dus ik heb er vertrouwen in. Succes maar weer hoop dat je nog een klein beetje slaap hebt gehad 😘

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.