Voor doordeweeks: Couscous met gyros, courgette en geitenkaas

Couscous met gyros, courgette en geitenkaas

Op zoek naar een simpel gerechtje voor een doordeweekse avond? Dit eenpansgerecht van couscous met gyros, courgette en geitenkaas maakte ik voor het eerst 3 jaar geleden.  In afwachting van onze nieuwe keuken kookten we toen tijdelijk op een camping gasstel in de schuur. Niet de meest ideale situatie om uitgebreid te koken. Na een paar keer aanschuiven bij familie (lees: we hadden onszelf uitgenodigd), pizza en kant-en-klare maaltijdsalades wilden we toch ook weleens zelf koken.

Recepten zonder al te veel ingrediënten en het liefst in 1 pan klaar te maken waren meer dan welkom. Ik vond de inspiratie voor dit gerecht op ah.nl. Daar was deze couscous met gyros trouwens geen eenpansgerecht, maar ik vind het onzin om de gyros en de courgette in 2 losse pannen te bakken.

Sinds de verhuizing maak ik het nog steeds wel eens als makkelijke maaltijd na een werkdag.
De laatste keer voegde ik nog wat wortelplakjes toe maar laat ze gerust weg als je het niet in huis hebt. Houdt je niet van geitenkaas? Fetakaas past er ook prima bij.

Couscous met gyros, courgette en geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gyros of kipgyros (van kippendijfilet)
  • 150 gram couscous
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 of 2 winterwortels, in dunne plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 15 gram verse munt
  • sap van ½ citroen of 1 limoen
  • 75 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

1. Verhit olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de gyrosreepjes met de wortelplakjes al omscheppend in 8 minuten gaar. Haal uit de pan en roerbak er vervolgens de courgette en knoflook 5 minuten in. Daarna kunnen de gyros en wortel er weer bij.

2. Laat de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in kokend water met zout.

3. Snijd de munt fijn en pers de limoen of citroen. Schep de munt en limoen naar smaak door de couscous.

4. Meng de couscous door het gyrosmengsel, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over 2 borden en  verbrokkel de geitenkaas erboven.

Bron: AH

Op zoek naar meer inspiratie voor doordeweekse avonden? Check dan mijn recepten onder de categorie ‘Doordeweeks’.

Couscous met gyros, courgette en geitenkaas

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*